CHL: Kampioen Jyvaskyla haalt uit, Zurich verslaat Aalborg na overtime in spektakelstuk

Champions HOckey League

De CHL is weer gestart, gisterenavond vonden er vijf wedstrijden plaats. Face-Off houdt jullie natuurlijk weer op de hoogte van alle wedstrijden. Onze Cor Machielsen praat jullie weer bij.

VAXJO LAKERS – SC BERN 1-2

Van de 53 schoten in de Vida Arena gedurende de wedstrijd werden maar drie goals gescoord. Na acht minuten was het Joel Persson die vanuit een man meer situatie de 1-0 liet aantekenen. Tien minuten later was het alweer 1-1 na ook een overtal situatie door een goal van Thomas Ruefenacht. Na 56 minuten werd de winnende gescoord door Marc Kampf. De verliezend finalist zal de start van het nieuwe CHL-seizoen toch op een andere manier in gedachten hebben gehad.

HC PILSEN – HC LUGANO 3-2

De mannen uit Pilsen hadden in de Home Monitoring Arena tijdens de eerste periode tien schoten op goal en de mannen uit Lugano een. Toch was de stand maar 1-0 omdat de Letse goalie van Lugano, Elvis Merzlikins goed stond te keepen. Over de hele wedstrijd genomen heeft hij 27 saves gemaakt. Zijn kompaan van Pilsen Dominik Frodl maakte twintig saves.
De 1-0 werd gescoord door Voitech Nemec via een power play situatie. Na veertig minuten was de stand 2-2 door een goal van Vaclav Nedorost voor Pilsen en voor Lugano scoorde Sebastien Reuille en vanuit een power play situatie door Linus Klasen Na 53 minuten was het wederom Nemec die de thuisploeg naar een overwinning schoot.

HC05 BANSKA BYSTRICA – JYP JYVASKYLA 1-6

Voor 1717 toeschouwers werd in de Zimný štadión te Banská Bystrica door de huidige CHL-kampioen JYP de vloer aangeveegd met de thuisploeg. Binnen een minuut stond de kampioen al op voorsprong door een snelle goal van Juuso Vainio. Zes minuten later was het Jan Sykora die de gelijkmaker aantekende. Lang konden ze er niet van genieten want in de tiende minuut was het Alex Lindroos die JYP op voorsprong schoot vanuit de power play situatie. Daarna was het vol gas voor de kampioen want in een tijdsbestek van 24 seconden werden de 1-3 en 1-4 gescoord door Samuli Ratinen en Robert Rooba. De kers op de taart kwam van Juha-Pekka Hytonen met de 1-5 en 1-6.

ZSC LIONS ZURICH – AALBORG PIRATES 6-5 OT

In het Zwitserse Hallenstadion onder toezicht van 2435 toeschouwers leken de Pirates uit Aalborg bijna een grote stunt uit te halen tegen de mannen uit Zurich, maar ja bijna is toch net niet. Bij het ingaan van de laatste elf minuten stonden de Pirates in hun allereerste wedstrijd in de CHL nog voor met twee goals verschil. Na 20 minuten was de stand 2-2 door goals voor Zurich van Tim Berni en Christian Marti. Nikolaj Carstensen en Aaron Harstad scoorden voor Aalborg. Na 29 minuten waren het weer de Pirates die scoorde. David Friedmann was de gelukkige. Een power play goal van Kevin Klein bracht de stand weer in evenwicht. 38 seconden voor het einde van de tweede periode namen de Pirates brutaal de leiding door een goal van Martin Højbjerg. Een short handed goal van Spencer Humphries bouwde de voorsprong uit en een stunt leek in de maak. Echter Jérôme Bachofner en Curtis Baltisberger zorgde ervoor dat de beslissing in overtime moest vallen. Dat duurde niet lang want na 24 seconden prikte Christian Marti de overtime winner tegen het net.

VIENNA CAPITALS – FROLUNDA INDIANS 1-4

De Indians hadden aan twee en een halve minuut genoeg aan het eind van de tweede periode om het verschil te maken in de Erste bank Arena waar 3.100 toeschouwers meekeken. De Capitals waren na 21 minuten op een voorsprong gekomen door een goal van Peter Schneider vanuit een powerplay situatie. Tussen minuut 36 en 39 sloegen de Indians toe. De 1-1 kwam via een vijf tegen drie situatie door Joel Lundqvist. Linus Nässén en Max Friberg zorgde ervoor dat bij de toeter na 40 minuten 1-3 op het scorebord stond. Het laatste woord in deze wedstrijd was voor Charles Genoway die de eindstand van 1-4 binnen schoot vanuit een power play.

CARDIFF DEVILS – RED BULL SALZBURG 2-5

Dat de Oostenrijkers uit Salzburg met de overwinning naar huis gaan hebben ze te danken aan hun goalie Lucas Herzog die van de veertig op hem afgevuurde schoten er maar twee in het net liet ploffen (95% saves). Als je dat afzet tegen de 23 schoten van Red Bull richting goalie Ben Bowns en die maakte maar 77% saves dan heb je daar het verschil van deze wedstrijd. Pas aan het eind van de eerste periode kwamen de Bulls qua score los tegen de Devils want Dominique Heinrich scoorde de openingsgoal. Nog geen anderhalve minuut later lag nummer twee er ook al in wederom door Heinrich, en drie minuten later was het John Hughes die de tussenstand op 0-3 zette na de eerste 20 minuten. In de eerste minuten van de tweede periode liet Cardiff zien dat ze het ruwe spel niet schuwde, maar dat resulteerde ook in drie straffen. De 0-4 kwam dus vanuit een power play situatie en werd gescoord door Michael Schiechl. Na 27 minuten konden de 2.356 toeschouwers in de Ice Arena Wales eindelijk juichen voor een goal van de Devils, Layne Ulmer zette Cardiff ook op het bord. Zeventien seconden voor het einde van de tweede periode waren het weer de Devils die scoorde. Dit keer was het Michael Hedden die de trekker overhaalde. Zou het dan toch nog spannend worden in periode drie? Helaas, Cardiff viel met passie aan maar goalie Herzog liet zich niet meer passeren en in de 56e minuut was het Martin Štajnoch die de eindstand bepaalde op 2-5.