CHL: Doelpuntenfestijn in Malmö, Hamar en Bolzano winnen na shootouts

Champions HOckey League

Dag twee van de CHL, Cor Machielsen en Oscar de Kunder blikken terug op deze avond.

Mountfield HK – THOMAS SABO Ice Tigers 1-2

Dankzij de 39 reddingen van goalie Niklas Treutle wonnen de Ice Tigers hun eerste CHL wedstrijd ooit, op bezoek in de CPP Arena te Hradec Králové. Onder de 3.058 toeschouwers waren overigens vele meegereisde Duitsers.

De vroege kansen van de mannen uit Nurnberg vlogen er gelijk in, binnen vijf minuten scoorden Leonhard Pföderl en Eugen Alanov en brachten daarmee de stand op 0-2. Mountfield probeerde terug te vechten en dat lukte ongeveer in het midden van de wedstrijd door Juraj Bezúch, die een puck uit de lucht als een volleerd honkballer achter Treutle schoot. Maar dat was ook de enige van de avond voor Mountfield. Jaroslav Pavelka stopte maar veertien van de zestien schoten en kon daarmee de overwinning voor de Duitsers niet voorkomen.

GKS Tychy – IFK Helsinki 3-5

In Stadion Zimowy Tychy, gevuld met 2.018 toeschouwers, was het na vier minuten feest, want de thuisploeg scoorde de 1-0 door Tomáš Sýkora. Daar konden ze redelijk lang van genieten want pas na in de achttiende minuut konden de Finnen de gelijkmaker binnen prikken. Johan Motin was de gelukkige. In een power-play situatie in minuut 24 kwamen ze zelfs op voorsprong door Ryan O’Connor. De gelijkmaker voor de Polen kwam eveneens uit een man meer situatie. Filip Komorski bracht de clubs weer in evenwicht en nog geen dikke minuut later kwamen de Poolse gastheren zelfs op voorsprong; opnieuw een man meer situatie betekende de 3-2 door een goal van Michael CichyMarkus Kankaanperä tekende binnen anderhalve minuut voor de gelijkmaker. Al snel in de derde periode namen de Finnen de regie door de tweede goal van Johan Motin. Lucas Lessio tekende voor de 3-5 eindstand

Oceláři Třinec – Djurgården Stockholm 1-6

De score doet anders vermoeden, maar in de Werk Arena onder het toeziend oog van 3.669 toeschouwers was het na veertig minuten hockey 1-2. Treffers van Jacob Josefsson en Gustav Possler voor de Zweden en een power play goal van de Tsjechen door Martin Adamský. Vlot in de derde periode liepen de bezoekers verder uit door goals van opnieuw Jacob Josefsson en Marcus Davidsson. In de laatste twee minuten scoorde nog Emil Bemström en Daniel Widing. De SOG verhouding was 27 om 20 waarmee de Zweedse goalie Adam Reidebron de held werd en de goalie van de Tsjechen Šimon Hrubec de schlemiel.

Kärpät Oulu – Rouen Dragons 4-0

Een heuse shutout werd het voor de Finse goalie Jussi Rynnäs, die alle 23 schoten wist te stoppen van de Fransen. Na de eerste periode was het al 2-0 door goals van Jari Sailio en Teemu Kivihalme. Een power play goal van Lasse Kukkonen halverwege de wedstrijd betekende de 3-0 en de eindstand in periode drie werd bepaald door Mika Pyörälä.

Neman Grodno – Kometa Brno 4-2

In het Wit-Russische Grodno beleefde de thuisclub in de Ledovy Dvorets Sporta, gevuld met 2.385 toeschouwers, een droomdebuut. In de tiende minuut scoorde Sergei Smurov. De score werd verdubbeld, vroeg in de tweede periode door Anton Yeliseyenko, die begon aan een avontuur vanaf de eigen blauwe lijn en scoorde via de five-hole. Twee goals in even zoveel minuten zorgde voor de 2-2 door goals van Jan Hruška en Jan Štencel. Dit alles halverwege de wedstrijd. Aan het eind van de tweede periode werd het pleit beslecht in het voordeel van de Wit-Russen. Een rebound, losgelaten door de goalie van Brno, stelde wederom Smurov in staat om zijn tweede en Grodno’s derde goal aan te tekenen. Alexander Malyavko zorgde voor de 4-2 eindstand.

Malmö Redhawks – TPS Turku 8-4

In het Zweedse Malmö werden de toeschouwers op veel goals getrakteerd en na een periode stond de stand gelijk voor beide teams door goals van Lars Bryggmann en Zach Budish. Tijdens de start van de tweede periode scoorde de thuisploeg Malmö Redhawks maar liefst drie goals in zeven minuten. En kon je duidelijk zien dat de Finnen zwakker waren dan de thuisploeg, want beide ploegen gingen de pauze in met een 5-1 stand. In het begin van de derde periode wist Oula Palve een van de vele en de tweede goal op het scoreboard te zetten voor TPS Turku. Maar uit eindelijk  ging de Zweedse thuisploeg Malmö Redhawks er met de 8-4 eindstand vandoor.

Eisbären Berlin – EV Zug 3-5

In de Duitse hoofdstad kregen de Eisbären behoorlijk veel goals tegen van de gasten uit Zwitserland. Maar het zou tot de laatste vijf minuten in de eerste periode duren voordat de score werd geopend door Michael Dupont van de Eisbären. Maar niet veel later scoorde Dario Simion ook een goal voor EV Zug en zorgde ervoor dat beide teams met een 1-1 stand gingen rusten.

Bij de start van de tweede periode zorgde Mark Olver en Marcel Noebels voor een voorsprong op het scoreboard voor de thuisploeg het werd 3-1. Maar tegen het einde van deze periode kwamen de Zwitsers via twee power-play goals van Raphael Diaz en Lino Martschini weer op 3-3 gelijke hoogte. Bij het begin van de laatste periode ging het pas echt goed mis voor de Eisbären door een power-play goal van Victor Stalberg kwamen de gasten op voorsprong en tegen het einde van de wedstrijd maakte Reto Suri een empty net goal en wisten EV Zug de wedstrijd te winnen met een 3-5 eindstand.

Storhamar Hamar – Tappara Tampere 3-2 SO

Het zou een lange ijshockeyavond worden tijdens deze wedstrijd. Tappara Tampere stond al na een paar minuten op voorsprong door een power-play goal van Juhani Jasu die de enige goal scoorde tijdens deze periode. Al zou het tot de het einde van de tweede periode duren voordat er weer gescoord werd door beide teams en Jere Karjalainen en Niklas Topias zorgde ervoor dat we gingen rusten met een 1-2 stand. Aan het begin van de laatste periode scoorde Patrick Thoresen de enige goal in deze periode voor de thuisploeg waarmee er een 2-2 stand op het scoreboard stond. Waardoor we begonnen aan een schoot-out en Patrick Thoresen de beslissende goal scoorde en zorgde dat de thuisploeg de wedstrijd wonnen.

Red Bull Munich – Yunost Minsk 4-3

Tot halverwege de eerste periode kwam Munich op een 2-0 voorsprong door goals van Mark Voakes en Trevor Parkes . Tegen het einde van deze periode wist Pavel Volchek een power-play goal te forceren en gingen beide teams rusten met een 2-1 tussenstand. In het begin van de tweede periode zorgde Munich ervoor dat de thuisploeg op een 4-1 voorsprong kwam door wederom goals van Mark Voakes en Trevor Parkes. Pas tegen het einde van de tweede periode en de start van de laatste periode scoorde Minsk goals van Anatoly Protasenya en Pavel Razvadovsky maar konden niet voorkomen dat hun team verloor in Duitsland en Munich met 4-3 won.

HC Bolzano – Skellefteå AIK 4-3 SO

Het zou minder dan een minuut duren voordat Daniel Catenacci de eerste goal scoorde voor de thuisploeg. En voor de fans duurde het tot einde van de eerste periode door goals van Michael Blunden en Linus Lindström voordat beide teams met een 2-1 tussenstand de pauze in gingen.

Ook in de tweede periode ging het gelijk op en scoorde beide teams wederom maar zorgde wel dat de thuisploeg met 3-2 voorsprong door een goal van Marco Insam aan de laatste periode begonnen. In de laatste periode scoorde de gasten uit Zweden door Juhamatti Aaltonen de enige goal in deze periode waardoor we met een 3-3 stand aan de shoot-out begonnen. Maar uit eindelijk na veel gemiste schoten op de goal door teams trok HC Bolzano door de winnende goal van Alexander Petan aan het langste eind en won de thuisploeg de wedstrijd met 4-3.

Previous CHL: Kampioen Jyvaskyla haalt uit, Zurich verslaat Aalborg na overtime in spektakelstuk