Team NL stunt bijna tegen Krefeld, finale Pinguin aangelegenheid


Team NL Krefeld Thialf IceHockey Cup
Foto: Jurjen Westra, Face-Off

Dit weekend wordt er voor het eerst gestreden om de Thialf Icehockey Cup. Met drie teams uit de Duitse DEL competitie die afreizen naar het ‘Hoge Noorden’ is er sprake van een prachtig deelnemersveld. Voor Nederland komt er een Team NL in actie, dat bestaat uit de Nederlandse spelers van Tilburg Trappers, met de Heerenveen Flyers spelers Niels van der Vossen en Lars den Edel. Het eerste dat opvalt is dat het toernooi prima georganiseerd is. Sven van der Oost blikt terug op de eerste dag van het toernooi.

Fischtown Pinguins – Düsseldorfer EG 4-1

Fischtown Pinguins Düsseldorfer EG Thialf Icehockey Cup
Foto: Jurjen Westra, Face-Off

De eerste wedstrijd ging tussen Fischtown Pinguins en Dusseldorfer EG. De wedstrijd begon erg kalm en kwam pas in de tweede periode echt op gang. De score werd geopend door de ploeg uit Bremerhaven door een treffer van Cory Quirk en de ploeg ghield de druk erop. De 2-0 van Chad Nehring verscheen twee minuten later op de borden en het gat was geslagen.

Fischtown Pnguins Düsseldorfer EG Thialf Icehockey Cup
Foto: Tim Gerth, Face-Off

DEG deed nog wel iets terug via een mooie treffer van Christian Kretschmann, maar het waren de Pinguins die na drie periodes met 4-1 -goal van Jan Urbas- aan het langste eind trokken. Na afloop van het duel sprak Cor Machielsen met de Tsjechische Krefeld goalie Tomasz Pöpperle.

Krefeld Pinguine – Team Nederland 3-2 SO

Het slotstuk van de avond was weggelegd voor Krefeld Pinguine en een samengesteld Team NL. Dit laatste was een beetje voor de vorm. Het overgrote deel van de selectie bestond uit Nederlandse Tilburg Trappers spelers en werd aangevuld met twee spelers van UNIS Flyers Heerenveen.. Er werd ook in Trappers jerseys gespeeld. Vooraf hoorden wij veel geluiden in het Thialf dat Team NL kannonenvoer zou worden voor de Duitsers. Niets bleek minder waar, want Team NL bood uitstekend  tegenstand. De eerste kans van het duel was voor de Nederlanders via Brock Montgomery.

Met een beetje meer geluk waren het de Duitsers geweest die het onderspit moesten delven. Krefeld nam een 2-0 voorsprong via Martin Lefebvre en Chad Costello. Daarna was het woord aan via Max Hermens en Nardo Nagtzaam die Team NL weer helemaal terug brachten in de wedstrijd. Goalie Ian Meierdres en een prima penalty kill aan Nederlandse zijde hielden deze score in stand na 60 minuten.

Team NL Krefeld Thialf IceHockey Cup
Foto: Arie Leeuwesteijn

Penaltyshots moesten de beslissing brengen. Omdat Krefeld de eerste poging raakte en hierna iedereen miste, speelt Krefeld morgen de finale tegen de ‘andere Penguins’. Ondanks dat gegeven is een diepe buiging absoluut op zijn plaats voor Team NL, dat uitstekend tegenstand bood aan de DEL brigade van Krefeld. Na afloop praatte Cor Machielsen na met Team NL coach Bo Subr

Vanmiddag om 13:30 uur speelt Team NL tegen Düsseldorfer EG en gaat de finale tussen Fischtown Pinguins en Krefeld Penguine om 17:00 uur van start.

Previous CHL: Doelpuntenfestijn in Malmö, Hamar en Bolzano winnen na shootouts
Next Twintig duels schorsing voor Nate Schmidt (Vegas) voor verboden middelen