Twintig duels schorsing voor Nate Schmidt (Vegas) voor verboden middelen


Vegas 4on4 FAce Off

Een opmerkelijk bericht uit Noord-Amerika; de NHL heeft Nate Schmidt voor twintig duels geschorst. Volgens de league zou de verdediger van Vegas Golden Knights verboden middelen hebben gebruikt. In het statement van de NHL wordt niet gesteld om welke stof het zou gaan. Door deze schorsing zou Schmidt pas op 18 november weer in actie mogen komen, in en tegen Edmonton. Ook mag de verdediger niet meedoen aan oefenwedstrijden van Vegas, al mag hij wel gewoon mee blijven trainen bij de club. Dit zou een fikse tegenvaller zijn voor de Golden Knights, aangezien Schmidt een belangrijke rol speelde in het succesverhaal van de club tijdens het afgelopen seizoen.

Verbijstering in Vegas

Zowel Vegas Golden Knights als Nate Schmidt zelf stellen in hun eigen statements verbijsterd te zijn over deze schorsing. Volgens de verdediger gaat het om “zeven-miljardsten van een milligram – wat gelijk staat aan een snufje zout in een Olympisch zwembad”. Ook de Golden Knights spreken de beschuldiging van de NHL tegen. Volgens de club hebben medische onderzoeken uitgewezen dat de stof in kwestie niet bewust kan zijn ingenomen door de verdediger. “Nate is een eerlijk persoon met een geweldige oprechtheid en eerlijkheid. Wij zullen achter hem blijven staan en hem blijven steunen gedurende deze periode”.

Omdat alle partijen hebben aangeven niet bereikbaar te zijn voor vragen, is het onduidelijk of Schmidt en de Golden Knights bezwaar zullen gaan maken tegen deze schorsing. Maar gezien de statements die zowel speler als club hebben opgesteld, lijkt de kans groot dat speler en club in beroep zullen gaan.

Previous Team NL stunt bijna tegen Krefeld, finale Pinguin aangelegenheid
Next NHL Preview: Zal Rasmus Dahlin zich direct onderscheiden bij Buffalo Sabres?