NHL Preview: Zal Rasmus Dahlin zich direct onderscheiden bij Buffalo Sabres?


Foto: Die By The Blade

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Rik Bruijnius laat zijn licht schijnen op Buffalo Sabres.

Afgelopen seizoen

Buffalo Sabres was vorig seizoen de hekkensluiter in de NHL. Ze kwamen niet verder dan 25 gewonnen wedstrijden en een schamele 62 punten. De nieuw aangestelde coach en voormalig Buffalo Sabres  verdediger Phil Housley kon in zijn eerste seizoen geen betere prestatie neer zetten dan zijn voorganger. Maar hij mag aan het roer blijven staan van deze groep super talenten.

Aangetrokken en vertrokken

Buffalo Sabres had het recht op de eerste keuze bij de draft. Hier kozen ze voor verdediger en super talent Rasmus Dahlin. In de zomerstop werd beoogt nummer één goalie Carter Hutton als free agent opgepikt. Daarop volgde twee opzienbarende trades Ryan O’Reilly vertrekt naar St.Louis en daar komen drie aanvallers voor terug: Patrik Berglund, Vladimir Sobotka en Tage Thompson als ook nog een toekomstige eerste en tweede ronde draft keuze. Dan is er de komst van aanvaller Jeff Skinner die overkomt van Carolina in ruil voor Cliff Pu en een tweede, derde en een zesde ronde draft keuze. In een deal met Pittsburgh komen aanvaller Conor Sheary en verdediger Matt Hunwick over in ruil voor een vierde ronde draft keuze. Verder hebben Josh Gorges, Chad Johnson, Robin Lehner, Jordan Nolan, Benoit Pouliot en Victor Antipin de club verlaten.

Vooruitblik

Coach Phil Housley zal blij zijn met de vijf nieuwe aanvallers die hij verkregen heeft om Jack Eichel te ondersteunen in de strijd omhoog. Daarnaast heeft hij de beschikking over twee top rookies met Rasmus Dahlin en Casey Mittelstadt. Met Carter Hutton in de goal mag er verwacht worden dat er mee gedaan wordt in de divisie strijd om de bovenste plaatsen. Voor volgend seizoen heeft Buffalo Sabres drie eerste ronde keuzes, dit betekend dat de wederopbouw echt begonnen is. Op naar een vergelijkbaar team waar coach Phil Housley zelf in speelde, namelijk een kandidaat Stanley Cup winnaar.

Keep an eye on

Rasmus Dahlin. Is hij de vergelijking waardig met illustere voorgangers en landgenoten als Nicklas Lidström en Ulf Samuelson.

Jack Eichel. Kan hij een heel seizoen fit blijven en laten zien wat hij in zijn mars heeft.

Carter Hutton. Is hij de nummer één goalie waar Buffalo Sabres naarstig naar op zoek is.

Voorspelling

Naar mijn mening heeft Buffalo Sabres zich dermate versterkt dat ze minstens mee gaan doen in de strijd om de wildcard plaatsen in de Eastern Conference. Ten tijde van dit schrijven staat er nog maar één goalie op het roster als hier een goede tweede aan toegevoegd wordt dan voorspel ik een wildcard.

Previous Twintig duels schorsing voor Nate Schmidt (Vegas) voor verboden middelen
Next Peter Bartek van Antwerp Phantoms naar ERA Renomar HYC