Eerste testgames voor Antwerp Phantoms


Antwerp Phantoms vs. Krefeld Pinguine U20

Scouting van eigen Phantoms beloften in wedstrijdomgeving

Afgelopen weekend speelde het BeNeLiga-team van Antwerp Phantoms twee testwedstrijden. Afgaand op de score zou je durven zeggen dat het nog helemaal niet goed zit bij de Antwerpse club, maar niets is minder waar. “Beide matchen waren pure tests die in het kader van onze voorbereiding pasten”, aldus coach Gert Peeters. “Het was vooral de bedoeling de beloftevolle jeugdspelers die we dit seizoen een kans willen geven binnen het eliteteam te scouten in een actievolle wedstrijdomgeving.” Naast Akke Klijsen die vorig seizoen reeds zijn sporen in de BeNeLiga verdiende, werden nog andere U19-spelers voor de leeuwen gesmeten: Jarne De Guchtenaere, Jaron Blomme, Wannes Moons, Boris Adriaenssens en Senne Schrickx.

Ook enkele Divisie 1-spelers kregen de kans zich in de kijker te spelen, zoals Bram Eggers, Dean De Souter (die het afgelopen seizoen in Canada speelde bij de Seaforth Generals in de CPJHL) en inline hockey international Janick de Vylder die vorig seizoen zijn comeback naar het ijs maakte.

Van brede Phantoms groep naar BeNe-team

Ook tussen de palen opteerde coach Peeters niet voor eerste doelman Mike Jansen. Zo werden Robin De Groote en Nederlander Charlie Vocke onder de loep genomen. “We zijn tijdens het zomerreces gestart met een brede spelersgroep om iedereen die BeNeLiga ambitie heeft de kans te geven zich te bewijzen. Aan de score hecht ik weinig belang. Uiteraard zijn er verbeterpunten, die zijn er altijd, maar wat ik afgelopen weekend heb gezien, helpt mij om het juiste team te distilleren naar de competitie toe.”, aldus Gert Peeters. “Meer hoef je in deze wedstrijden niet te zien. Vandaar ook dat we enkele van onze sterkhouders dit weekend aan de kant hielden.” Zo bleven o.a. Kenneth Pittoors, Jens Theunis, Jens Engelen, Niels Oerlemans en Kevin Dewinter van het ijs.

Scores

Zaterdag 25.08 in Dordrecht: Antwerp Phantoms vs. Krefeld Pinguine U20: 3 – 11

Zondag 26.08 in Iserlohn: Iserlohn Roosters U20 vs. Antwerp Phantoms: 10 – 3

Previous Trappers laat zien mee te kunnen op DEL2 niveau
Next Versterk het team van Face-Off: Social Media Expert