Trappers laat zien mee te kunnen op DEL2 niveau


Tilburg Trappers Bietigheim Steelers
Foto: Arie Leeuwesteijn

Gisteravond zette Tilburg Trappers zijn oefencampagne in gang op Stappegoor. Tegenstander van de avond was Bietigheim Steelers, de kampioen van DEL2. Direct een prima krachtmeting dus voor de Oberligakampioen, die de ambitie heeft om naar DEL2 te promoveren. Trappers verloor, met opgeheven hoofd, op eigen ijs met 4-7.

NIET OP TIJD

De Duitse gründlichkeit was even ver te zoeken, De mannen uit Bietigheim kwamen pas om 20:00 uur binnen terwijl de wedstrijd om 20:00 uur had moeten beginnen. De 520 kilometer lange busreis leverde onderweg wat files op. De Duitse supporters waren echter wel op tijd op Stappegoor en die brachten een redelijk vol uitvak mee.

GOALIE PERIODE

Na een gelijkopgaand begin werd het na negen minuten spelen 0-1 door Tyler McNeely die drie seconden na de overtal situatie -straf van Nick de Ruijter- de puck binnen schoot. Het was aan beide goalies te danken dat het bij een 0-1 stand bleef ,al had Ian Meierdres het een stuk drukker dan zijn kompaan aan de andere kant Ilya Sharipov.

DOELPUNTRIJK MIDDENSTUK

Tilburg Trappers Bietigheim Steelers
Foto: Arie Leeuwesteijn

Binnen twee en een halve minuut lagen er al twee goals in het Tilburgse net. Norman Hauner en Benjamin Zientek haalden de trekker over. De jarige captain Ivy van de Heuvel kon de stand wat dragelijker maken met de 1-3. Lang kon men er in Tilburg niet van genieten; Ruud Leeuwensteijn (ingevallen na 30 minuten) greep mis bij het eerste schot dat hij op zich afgevuurd zag worden door Max Lukes.

Echter in diezelfde minuut was het Giovanni Vogelaar die vanaf de blauwe lijn de stand weer wat dragelijker maakte met de 2-4. Een short handed goal van Nardo Nagtzaam maakte het weer helemaal spannend, maar Dennis Swinnen boorde ook die hoop weer snel de grond in door de tussenstand na veertig minuten aan te tekenen met de 3-5.

BIJNA

Tilburg Trappers Bietigheim Steelers
Foto: Arie Leeuwesteijn

In deze periode werd het wat onvriendelijker, nadat Max Hermens een twee minuten penalty -inclusief tien minuten misconduct- kreeg voor een check van behind. Daarna kwam het nog tot wat schermutselingen op het ijs, wat aan beide kanten straffen opleverden. Vijf minuten voor tijd was het Kevin Bruijsten die een afstandschot van Giovanni Vogelaar in een overtal situatie tot een goal promoveerde en daarmee de stand op 4-5 bracht. Het slotakkoord was echter voor de mannen uit Bietigheim. Matt McKnight en Nicolai Goc bepaalden de eindstand op 4-7.

Tilburg -dat pas een week op het ijs in de voorbereiding is- kan tevreden zijn met de eerste oefenpot. Zeker als je in het achterhoofd houdt dat de Steelers al vier weken bezig zijn. Dan is 4-7 nog zo gek niet.

Previous Op naar het nieuwe seizoen: Yeti's Breda
Next Eerste testgames voor Antwerp Phantoms