Schema WK 2019 bekend: Deze wedstrijden moet je in de gaten houden


Foto: IIHF

Het duurt nog bijna een jaar, maar menig redactielid zit bij Face-Off al reisplannen te maken. Op 10 mei 2019 start het volgende WK IJshockey in Slowakije. De speelsteden zijn Bratislava en Kosice. Woensdag werd het speelschema bekendgemaakt en Face-Off zet alle belangrijke data voor je op een rijtje.

10 mei: VS – Slowakije

Op de eerste dag speelt gastland Slowakije gelijk tegen de Amerikanen. Om 20.15 uur mag de gastheer aantreden in Kosice, tegen de Oekraïense grens.

11 mei: Duitsland – Groot-Brittannië

De Britten zijn weer terug op het hoogste toneel en spelen hun eerste wedstrijd tegen Duitsland. In de pool met Canada en Amerika moet het raar lopen willen de Britten tot de volgende rondes reiken in hun eerste optreden op het hoofd-WK sinds 1994.

18 mei: Canada – Duitsland

Een rematch van die zenuwslopende halve finale van de Olympische Spelen van afgelopen seizoen. De Duitsers wonnen toen met 3-4 en behaalden de finale.

21 mei: Canada – VS

Net als afgelopen seizoen spelen Canada en de Verenigde Staten weer in dezelfde poule. Je kunt dus al in de groepsfase een wedstrijd meepakken van deze twee grootmachten, maar dan moet je wel naar Kosice willen, waar geen enkele Nederlandse vlucht direct naartoe gaat.

21 mei: Zweden – Rusland

Een goed alternatief voor als je goedkoop wilt reizen en NHL-sterren tegen elkaar wil zien spelen. Zweden en Rusland staan ook in dezelfde poule en spelen net als Canada en de VS hun laatste groepswedstrijd tegen elkaar.

26 mei: De Finaledag

Op 26 mei worden in Bratislava de beslissende wedstrijden gespeeld om de gouden, zilveren en bronzen medailles.

Bekijk het volledige speelschema op de website van de IIHF.

Previous Volledig wedstrijdschema Nederland, België en Trappers
Next Jens Engelen bindt schaatsen weer onder