Speelschema update: We zijn bijna rond met de competitie!


BeNe League competitie
Foto: Robert Bos

Het vierde seizoen van de BeNe League staat nog niet helemaal voor de deur, maar het kruipt wel steeds dichterbij. Een update van de stand van zaken op volgorde van de speelkalender, die nog definitief gemaakt moet worden de komende weken.

Bekertoernooi Nederland & België

Chiefs Leuven HIJS Hokij Den Haag Face-Off IJshockey
Foto: Robert Bos

De zeven Nederlandse BeNe League teams spelen in een enkele competitie tegen elkaar. De vier beste ploegen kwalificeren zich voor de halve finales, volgens best of three model, van dit bekertoernooi. Deze staan gepland in de week na kerst (27 december) gepland. De finale van de beker staat gepland in het weekend van 2-3 februari 2019.

De vijf Belgische BeNe League teams spelen in eenzelfde opzet. Zij krijgen gezelschap van Turnhout Tigers. De data van de af te werken duels, lopen (nagenoeg) gelijk aan het Nederlandse bekertoernooi.

BeNe League

HYC Herentals AHOUD Devils Nijmegen Face-Off IJshockey
Foto: Kurt Tops

Vanaf november barst de BeNe League los. Twaalf teams (zeven Nederlandse ploegen en vijf Belgische) gaan dan strijden om de titel in deze competitie. De playoffs moeten vanaf 8 maart 2019  gaan losbarsten, waarna in de periode van 22 tot en met 31 maart 2019 de finale(strijd) om de titel gepland staat. Of er dit seizoen een best of five uit de koker komt rollen is de vraag. Niet ieder team heeft in die periode ijs beschikbaar.

De landskampioenschappen (Final Four)

UNIS Flyers Heerenveen HIJS Hokij DEn Haag ijshockey Face-Off
Foto: Robert Bos

De vier beste ploegen van hun land, volgens de ranking van de BeNe League, strijden in één speelweekend om de Nationale titel in Nederland en België. Het zogenoemde ‘Final Four Weekend’. Dit weekend staat gepland op 2 en 3 maart 2019. De winnaars van de duels op zaterdag, treffen elkaar die zondag in de finale om de landstitel.

Previous Rodney van Horrik en Branko Dijstelbloem naar Golden Sharks Mechelen
Next Dave Semenko, de bodyguard van Wayne Gretzky