NHL Draftwatch: de Face-Off Mock Draft 2.0


DraftWatch Face-Off

Het is bijna zover! Vrijdagavond staan alle 31 clubs uit de NHL klaar in Dallas om hun nieuwe talenten binnen te harken, tijdens de 2018 NHL Draft. Welke speler moet jouw club kiezen? En wat mag je verwachten van welke talenten? Redacteurs Jeroen de Groot, Tim Gerth, Marko Bok en Rowdy van Grieken hebben de koppen weer bij elkaar gestoken en geven hun kijk op hoe de eerste ronde van de draft zal verlopen. Eerst leggen we weer even kort uit wat de NHL Draft ook alweer is.

Wat is de Draft?

In de NHL worden jeugdspelers niet gescout zoals in bijvoorbeeld het voetbal. Jeugdspelers kiezen niet voor welke club ze gaan spelen, ze worden elk jaar in juni gekozen door de clubs tijdens de NHL Draft. De draft bestaat uit zeven ronden en voor de volgorde van de keuzes wordt de eindstand van het NHL-seizoen omgekeerd. Het team dat onderaan eindigt mag dus eerder kiezen. En als je eerder mag kiezen, zijn er natuurlijk betere spelers over. En deze betere spelers kunnen je naar succes helpen in de toekomst. Dan zal je misschien denken, “maar dan zou ik als team alleen nog maar verliezen zodat ik eerder mag kiezen” en dat klopt. Daarvoor heeft de NHL de Draft Lottery uitgevonden. Deze loterij bepaalt welke club als eerste, tweede en derde mag kiezen. Dit jaar zijn dit achtereenvolgens Buffalo Sabres, Carolina Hurricanes en Montreal Canadiens.

Dan kunnen teams er nog voor kiezen om hun draft pick weg te ruilen voor spelers die je nu kunnen helpen. De spelers die je kiest tijdens de Draft zijn namelijk tussen de 17 en 20 jaar oud, ze hebben dus nog even de tijd nodig om te ontwikkelen.

Maar genoeg uitleg, tijd om onze keuzes te maken voor de eerste ronde te maken!

Previous Spot On: John Wensink
Next Stanley Cup-winnaar Trotz stapt op bij Washington Capitals