Stanley Cup-winnaar Trotz stapt op bij Washington Capitals


Sensatie in de NHL! Barry Trotz heeft besloten om afscheid te nemen van de Washington Capitals. De kersverse winnaar van de Stanley Cup probeerde de succescoach nog vast te houden, maar slaagde daar niet in. Hoe het komt dat Trotz opeens opstapt? Tim Gerth van Face-Off legt het kort uit.

Trotz tóch geen Free Agent

Voordat de playoffs begonnen was het al onderwerp van gesprek: tekent Trotz bij of niet als de Caps weer uitgeschakeld worden? Wat we toen nog niet wisten is dat 1) de Capitals de Stanley Cup zouden winnen, en 2) dat Trotz dan automatisch een contractverlenging van twee jaar en salarisverhoging zou krijgen. Klaar als een klontje dus, of niet?

Met de automatische verlenging kwam ook een salarisverhoging van 300.000 dollar, waarmee Trotz nu een slordige $1,8 miljoen per seizoen zou verdienen. De meeste journalisten bij Face-Off zouden genoegen hebben genomen, maar Trotz vond dat hij meer verdiende. En daar heeft-ie nog gelijk in ook!

Trotz onderbetaald

De absolute veelverdiener in de NHL is Mike Babcock met 6,25 miljoen dollar. Daarachter zitten Joel Quenneville (6.0 miljoen), Claude Julien (5.0 miljoen) en Todd McLellan (3.0 miljoen) voor zover bekend bij CapFriendly. Ook Bruce Boudreau, Peter Laviolette, David Quinn en Dave Hakstol verdienen meer dan de 1,8 miljoen die Trotz mee zou krijgen en die coaches wonnen nooit een Stanley Cup als coach.

Reirden waarschijnlijk vervanger

Trotz besloot dus op te stappen als hij geen verbeterde aanbieding kreeg en de partijen kwamen er uiteindelijk niet uit. Zodoende vertrekt Trotz en van Washington heeft hij al toestemming om te gaan praten met andere clubs. Waar zal hij heen gaan? De Islanders en Devils zitten allebei nog zonder coach. Naar verwachting schuift assistent coach Tod Reirden door als hoofdcoach. Reirden was eerder coach voor de WBS Penguins in 2008-09 en assistent bij de Pittsburgh Penguins van 2010 tot en met 2014, voordat hij bij de Capitals aan de slag ging.

Previous NHL Draftwatch: de Face-Off Mock Draft 2.0
Next De Haagse Viking legt de strijdbijl neer