NHL Draftwatch: de Face-Off Mock Draft 2.0


DraftWatch Face-Off

21. San Jose Sharks
Jeroen: Rasmus Kupari (centre, Kärpät Oulu)

Tim: Serron Noel (winger, Oshawa Generals)

Marko: Isac Lundeström (centre, Luleå)

Rowdy: Ty Dellandrea (centre, Flint Firebirds)

Analyse: De Sharks kunnen hier profiteren van goede aanvallers die door de run op defence zijn afgezakt. Saillant detail is dat Ty Dellandrea vaak wordt vergeleken met Sharks-aanvoerder Joe Pavelski. Dellandrea zal dus in de smaak vallen in ‘The Bay Area’.

22. Ottawa Senators (van Pittsburgh)
Jeroen: Nicolas Beaudin (verdediger, Drummondville Voltigueurs)

Tim: Rasmus Kupari (centre, Kärpät Oulu)

Marko: Rasmus Kupari (centre, Kärpät Oulu)

Rowdy: Ryan McLeod (centre, Mississauga Steelheads)

Analyse: In een jaar tijd is zo’n beetje alles misgegaan voor Ottawa wat mis kon gaan, dus is het hier op 22 zaak om de best beschikbare speler te kiezen. Kupari en Ryan McLeod zijn allebei creatieve spelmakers en maken Ottawa sterker op centre. Nicolas Beaudin is een interessante optie. Hij is nog zo’n kleine verdediger die voor veel goals en assists zorgt.

23. Anaheim Ducks
Jeroen: Filip Hållander (centre, Timrå)

Tim: Akil Thomas (centre, Niagara IceDogs)

Marko: Jacob Olofsson (centre, Timrå)

Rowdy: Dominik Bokk (winger, Växjö)

Analyse: Anaheim Ducks heeft er al jaren een handje van om talenten in Zweden te vinden. Spelers als Filip Hållander en Jacob Olofsson zijn verdedigende centres die ook aanvallend bijdragen, terwijl de Duitse Dominik Bokk al jong produceert op het hoogste niveau. Geen enkele aanvaller uit de Ontario Hockey League die dit jaar beschikbaar is produceerde dit seizoen meer dan Akil Thomas.

24. Minnesota Wild
Jeroen: Ryan Merkley (verdediger, Guelph)

Tim: Isac Lundeström (centre, Luleå)

Marko: Mattias Samuelsson (verdediger, U.S. National Program)

Rowdy: Martin Kaut (winger, Pardubice)

Analyse: Paul Fenton is de nieuwe general manager in Minnesota en heeft een neusje voor talent. Hij kan meteen een risico nemen en Ryan Merkley kiezen, of meer op ‘safe’ spelen en voor de betrouwbaardere (want wat zijn de voorspellingen van nu over vijf jaar nog waard?) Lundeström of Mattias Samuelsson gaan. Martin Kaut opende de ogen van scouts door op het WK onder-20 belangrijk te zijn voor Tsjechië.

25. Toronto Maple Leafs
Jeroen: Jacob Olofsson (centre, Timrå)

Tim: Serron Noel (winger, Oshawa Generals)

Marko: Alexander Alexeyev (verdediger, Red Deer Rebels)

Rowdy: Mattias Samuelsson (verdediger, U.S. National Program)

Analyse: Geen club heeft de afgelopen jaren meer succes gehad in het vinden van jong talent dan Toronto. Deze draft zou daar het volgende hoofdstuk in kunnen worden. In de voorhoede is de sterke Serron Noel of de verantwoordelijke Jacob Olofsson interessant, terwijl Mattias Samuelsson Toronto een waardevolle rechtshandige verdediger geeft. Alexander Alexeyev is een zeldzame grotere verdediger die prima bij kan dragen in de aanval.

Previous Spot On: John Wensink
Next Stanley Cup-winnaar Trotz stapt op bij Washington Capitals