NHL DRAFTWATCH: Martin Kaut in Zadina’s schaduw


DraftWatch Face-Off

In NHL Draft Watch wordt tweewekelijks gekeken naar de verrichtingen van prospects die in aanmerking voor de aankomende NHL Draft. Welke clubs mogen dit jaar als eerste kiezen en wie zijn de meest interessante spelers om in de gaten te houden? Deze week een blik op een Tsjechisch talent: Martin Kaut.

Ontwikkeling

Martin Kaut stond bij aanvang van dit seizoen nog niet heel hoog op de shortlists van de clubs uit de NHL, maar gedurende het seizoen heeft de Tsjech een knappe ontwikkeling doorgemaakt. De winger viel voor het eerst echt op tijdens het jeugd WK in Buffalo. In zeven duels noteerde Kaut twee goals en vijf assists. Het resulteerde uiteindelijk in een vierde plaats.

HC Dynamo Pardubice

In de competitie speelt Kaut zijn wedstrijden voor HC Dynamo Pardubice in de Tsjechische Extraliga. Waar de winger vorig seizoen nog moeilijk overeind kon blijven met een assist in 26 duels, drukte Kaut dit seizoen steeds meer zijn stempel. Met redelijke line mates op de derde lijn kwam Kaut tot 9 goals en 7 assists in 36 duels. In de play-offs was het al na één serie voorbij, maar Kaut liet zich hierin wel sterk gelden met drie goals en twee assists in zeven wedstrijden.

Plek in voorselectie

Nu Kaut steeds beter komt op volwassen niveau, wordt hij ook interessanter voor teams in de NHL die snel hulp zoeken. Zijn spelniveau ontwikkelt zich gestaag en daarom zou Kaut, die nog steeds geen top pick is, zomaar eens een enorme steal blijken te zijn.
Nationaal staat Kaut nog steeds in de schaduw van landgenoot Filip Zadina, die het hele seizoen al wordt gezien als een potentiële top five pick. Beide spelers zitten inmiddels in de voorselectie van de Tsjechische nationale ploeg voor het WK in Denemarken, dat over twaalf dagen van start gaat.

Previous WK Division IIA: Goud is het enige dat telt voor Oranje
Next Nashville en Pittsburgh winnen serie met dikke zeges