Buffalo en Carolina grote winnaars NHL Draftloting 2018


BUFFALO EN CAROLINA GROTE WINNAARS DRAFTLOTERY

Afgelopen nacht is in Toronto de Draftloting in de NHL gedaan. Hier kwamen Buffalo Sabres en vooral Carolina Hurricanes (van elf naar twee) als grote winnaar uit de enveloppe.Montreal Canadiens won de derde plek.

GROTE VERLIEZERS 

Daar waar je winnaars hebt,  zijn er ook teams die plaatsen hebben moeten inleveren. Ottowa Senators en Arizona Coyotes vielen uit de top drie door de loting.

WAT HOUDT DE LOTERIJ IN 

Het NHL team met de minste punten in het reguliere seizoen, heeft de grootste kans (18,5%) op de eerste draftpick. De nummer twee heeft 13,5% kans, en nummer drie 11.5% kans op de nummer één pick.

De draftloting bestaat uit drie trekkingen. De eerste trekking bepaald wie als eerste mag kiezen (nr.1 draftpick). De twee trekking bepaald de nummer twee en uiteraard de derde nummer drie.

WAAROM IS ER DEZE LOTING

In het verleden werd de top 15 draft ranking bepaald aan de hand van de uitslag na 82 wedstrijden in het reguliere seizoen. De nummer laatst mocht als eerste kiezen. De teams die de play-offs haalden, werden aan de hand van de resultaten in die play-offs gerangschikt vanaf de zestiende plek. Maar om te voorkomen dat teams bewust wedstrijden gingen verliezen (Tanking) om zo een hogere draftpick te kunnen “winnen”, is het huidige systeem in het leven geroepen.

2018 NHL Draft volgorde :

1. Buffalo Sabres

2. Carolina Hurricanes

3. Montreal Canadiens

4. Ottawa Senators

5. Arizona Coyotes

6. Detroit Red Wings

7. Vancouver Canucks

8. Chicago Blackhawks

9. New York Rangers

10. Edmonton Oilers

11. New York Islanders

12. New York Islanders (van Calgary Flames)

13. Dallas Stars

14. Philadelphia Flyers (van St. Louis Blues)

15.  Florida Panthers

Previous Boston wint bij Tampa Bay, Sharks bijten terug
Next Washington wint van Pittsburgh, Nashville verslaat Winnipeg