Toronto Marlies op voorsprong in strijd om de Calder Cup

Vanacht stond wedstrijd drie op het programma om de Calder Cup, onze Cor Machielsen sloeg weer wat uurtjes slaap over en brengt jullie weer op de hoogte.

Texas Stars – Toronto Marlies 1-2

Toronto sloeg terug na het eerste verlies sinds vijf weken in de tweede wedstrijd om de Calder Cup door de derde wedstrijd te winnen met 2-1. Het was al de derde wedstrijd die beslist werd met maar een goal verschil.

In een uitverkocht H-E-B Center te Cedar Park met 6.863 toeschouwers scoorde, Calle Rosen wat achteraf bleek de game winning goal, in de 27e minuut met een hard schot door een mêlee van spelers. En dat schot was Mike KcKenna te machtig.

Toronto kreeg maar twintig schoten op goal te verwerken, inclusief zes in de derde periode toen Texas op zoek was naar de gelijkmaker.

Na een doelpuntloze eerste periode was het “Dolle Dries” Sheldon Dries die de 0-1 voor de Stars binnen schoot, hij pikte een cross-ijs pass op van Remi Elie en vanaf de linker kant haalde hij uit en de puck vloog over de handschoen hand van Garret Sparks zo in de kruising. Het was alweer de achtste goal in de play-offs voor Dries.

Drie minuten na de openingsgoal maakte de Marlies alweer gelijk doordat een pass van Andreas Johnsson terecht kwam bij Chris Mueller en de voormalige Texas Star scoorde tegen zijn oude club.

Garret Sparks eindigde wedstrijd drie met negentien reddingen. Mike McKenna maakte er 22 maar kon daarmee niet voorkomen dat de zes game winning streak thuis werd verbroken.