Canada in overtime langs Rusland, USA verslaat nipt Tsjechie


World Cup Hockey Denmark

Onze redacteur Cor Machielsen keek op tv Canada – Rusland en U.S.A. – Tsjechie op de tablet en brengt jullie weer up to date van wat er allemaal gebeurde.

Rusland – Canada 4-5 OT

Het is dat Canada geen betere keeper bij zich heeft, anders was deze wedstrijd al in reguliere speeltijd beslist, maar Darcy Kuemper incasseerde drie keer na een voorsprong van Canada een makkelijke tegengoal. Eigenlijk was maar een goal onhoudbaar. Maar ja de beste Canadese keeper staat in de Conference finale, dus Marc-Andre Fleury is niet beschikbaar. Canada ging voortvarend van start tegen de stugge Russen en scoorde al snel de 0-1 na vier minuten door Colton Parayko. Een powerplay goal van Ryan Nugent-Hopkins bouwde die voorsprong uit. Lang konden ze daar niet van genieten want Ilya Mikheyev scoorde binnen een minuut na de 0-2 de aansluitingstreffer. Alexander Barabanov maakte de gelijkmaker voor het einde van de tweede periode. In periode drie werd er nog vier keer gescoord, twee keer voor Canada door Kyle Turris en Pierre-Luc Dubois en twee keer voor Rusland door Sergei Andronov en Artem Anisimov. In overtime was het Connor McDavid die een pass op maat gaf aan Ryan O’Reilly en die scoorde de game winning goal vanuit een man meer situatie.

U.S.A. – Tsjechie 3-2

Twee goals van de Amerikanen in de eerste periode van Patrick Kane en Cam Atkinson zorgde ervoor dat de Tsjechen in periode twee in de achtervolging moesten. Dat deden ze uitstekend want door goals van Michal Repik en Martin Necas stonden ze na 30 minuten op 2-2. Nadat Patrick Kane wederom de Amerikanen op voorsprong had gezet zette de Tsjechen alles op alles maar goalie Keith Kincaid liet zich niet meer verschalken.

 

Previous Vegas Golden Knights pakt voorsprong in finale tegen Winnipeg Jets
Next BREAK! Jeffrey van Iersel nieuwe trainer ERA Renomar HYC