BREAK! Jeffrey van Iersel nieuwe trainer ERA Renomar HYC


Jeffrey van Iersel

Tijdens ons gesprek voor het Face-Off Magazine enkele weken geleden, gaf HYC Sportief Manager Gunther Cuylaerts het al aan; HYC was op zoek naar een nieuwe trainer. En die heeft HYC ERA Renomar nu ook getekend voor het komende seizoen ; Jeffrey Van Iersel wordt de nieuwe sportieve leider van BeNe topper Herentals.

De ondertussen 38-jarige doorliep de jeugdrangen in Tilburg, op zijn achttiende debuteerde hij in het eerste team, om daar dan ook uit te groeien tot een certitude voor de volgende tien seizoenen. In 2008 wisselde de sterke verdediger naar Eaters Geleen, om daar tot 2016 te spelen, wel met een tussendoortje bij Eindhoven Kemphanen voor een jaartje. Twee jaar geleden debuteerde Jeffrey als Hoofdcoach bij Red Eagles Den Bosch en vorig seizoen was hij bij Ahoud Devils Nijmegen aan de slag. Met Nijmegen finishte hij mooi vijfde in de voorbije BeNe competitie (waar hij Herentals uitschakelde in de play-offs) en overtuigde met zijn aanpak de verantwoordelijken bij het Belgische HYC.

Jeffrey Van Iersel Nederland U18 IJshockey Face-Off
Foto: De Gelderlander

“Inderdaad, we kennen Jeffrey natuurlijk al 20 jaar als speler, als karakter. Wij hebben een tijdje geleden het ideale profiel van onze nieuwe coach uitgetekend en kwamen al snel bij Jeffrey uit. We zijn dan ook blij te kunnen melden dat we een akkoord hebben en dat hij het Senior-team van ERA Renomar HYC sportief zal leiden. De spelerskern blijft grotendeels behouden, er komen wel twee nieuwe imports en onze eigen jeugd krijgt de kansen om verder door te groeien. Met onze nieuwe coach, Jeffrey Van Iersel, zal er een lekkere, frisse wind waaien in en rond het Kempens Netepark” laat Manager Cuylaerts ons weten.

Previous Canada in overtime langs Rusland, USA verslaat nipt Tsjechie
Next BREAK! Trevor Hunt van Herentals naar Heerenveen