Vegas Golden Knights pakt voorsprong in finale tegen Winnipeg Jets


Stanley Cup Playoffs NHL

Onze redacteur Cor Machielsen zette de wekker vroeg, om op tijd wakker te zijn voor de derde wedstrijd in de Western Conference finale. Hij zag Marc-Andre Fleury wederom uitblinken.

Vegas Golden Knights – Winnipeg Jets 4-2

Na 35 seconden lag de 1-0 al achter Connor Hellebuyck door Jonathan Marchessault. De Golden Knights waren heer en meester in de eerste periode, maar konden de score niet verder uitbouwen. Via een lucky bounce kwam Winnipeg op gelijke hoogte via Mark Scheifele. De gasten konden welgeteld twaalf seconden van de gelijkmaker genieten; doelman Connor Hellebuyck ging de fout in achter het net, waarna James Neal de mannen uit Vegas weer op voorsprong kon zetten.

Na 28 minuten knalde Alex Tuch de 3-1 binnen voor de thuisploeg. In de derde periode lag binnen achttien seconden de aansluitingstreffer -wederom door Mark Scheifele– in het net, en ontspon er zich een heuse finale wedstrijd. Beide keepers lieten hun kwaliteiten zien en werden niet meer gepasseerd. Toch werd er nog gescoord twee seconden voor tijd door Jonathan Marchessault via een empty netter, en hij bepaalde zo de eindstand op 4-2. Vegas pakte daarmee een 2-1 voorsprong in de finale. Wedstrijd vier is wederom in Las Vegas in de nacht van vrijdag op zaterdag om 02:00 uur.

Previous Oberliga Nord neigt naar buitensluiten Tilburg Trappers
Next Canada in overtime langs Rusland, USA verslaat nipt Tsjechie