Oberliga Nord neigt naar buitensluiten Tilburg Trappers


Tilburg Trappers Deggendorfer SC
Foto: Arie Leeuwesteijn

Een tegenvaller voor Tilburg Trappers. In een geheime stemming van de Duitse teams van de Oberliga Nord, is er gestemd over de toekomst van de Tilburgers in de competitie. Het resultaat was duidelijk. Acht teams stemden tegen een toekomst met de Trappers en slechts vier voor. Komend seizoen mag Tilburg nog gewoon meedoen in de Oberliga, maar voor de seizoenen die daarop volgen is de toekomst van de Trappers in Duitsland nog onduidelijk.

Promotie moet optie worden

De uitkomst is een tegenvaller, maar Tilburg zal zelf ook op den duur hogerop willen. De afgelopen drie seizoenen is de club kampioen van de Oberliga geworden. Dus wil de club zelf ook de volgende stap zetten. De Duitse teams lijken Tilburg deze promotie ook te gunnen, maar ergeren zich ook aan de keuze van de DEL om Tilburg te weren. Erich Haselbacher, technisch directeur van Hannover Scorpions, benadrukt tegenover Hannoversche Allgemeine Neue Presse niks tegen Tilburg te hebben. “Als Tilburg kan aantonen dat ze naar de DEL2 mogen promoveren, mogen ze in onze play offs meedoen.” Volgens Haselbacher kan het alleen niet zo langer verder. Daarom stemden de Scorpions tegen.

Ook de andere club uit Hannover, Hannover Indians vindt dat het niet veel langer zo kan doorgaan. David Sulkovsky, trainer van de Indians, vertelt dat de Trappers misschien verder moeten kijken dan Duitsland. “Als Tilburg in de Duitse structuur niet verder komt, moeten ze misschien in andere landen kijken”. Hij noemt Denemarken, Engeland en Frankrijk als alternatieven.

Laatste woord aan Duitse bond

De Oberliga-clubs zijn alleen niet degenen die beslissen of Trappers op termijn nog mee mag doen in de competitie. Dat is aan de Duitse bond, de DEB, en de competitieleiding van de Oberliga. Wanneer deze organisaties hier wat over gaan zeggen is niet bekend. Maar na een stemming als deze zullen de twee niet stil blijven.

Previous AHL tweede ronde play-offs klaar, nu de East en West Conference finals
Next Vegas Golden Knights pakt voorsprong in finale tegen Winnipeg Jets