Finland koploper na zege op Amerika, Zwitsers door naar kwartfinale


World Cup Hockey Denmark

Onze redacteurs zaten er weer klaar voor, vier middagwedstrijden, daar doen Marko Bok en Cor Machielsen niet moeilijk over. Lees hun recaps en u bent weer helemaal bij.

Zwitserland – Frankrijk 5-1

Zwitserland plaatste zich voor de kwartfinale door een eenvoudige zege op Frankrijk. Gregory Hofman en Enzo Corvi zetten de Zwitsers op een 2-0 voorsprong, waarna Ramon Untersander en Kevin Fiala de zege veilig stelden. Guillaume Leclerc scoorde nog tegen, maar het slotakkoord was voor Simon Moser: 5-1

Finland – USA 6-2

Bij de topper in groep B tussen Finland en de Verenigde Staten stond de koppositie op het spel. In de eerste periode waren er twee gelukkige bounces, die Sebastian Aho binnen kon tikken. Laat in de tweede periode liet Keith Kincaid een rebound los en die kon gemakkelijk worden binnen getikt door Mikko Rantanen. In de derde periode werd er nog veelvuldig gescoord. Eerst was het weer Finland, Marko Anttila met de 4-0. Patrick Kane zette via de power play de U.S.A. op het bord. Maar nog geen anderhalve minuut later waren het weer de Finnen, dit keer eveneens door een power play goal van Kasperi Kapanen. Derek Ryan maakte de stand nog wat dragelijker voor de Amerikanen, maar in dezelfde minuut maakte Sebastian Aho zijn hattrick vol door de 6-2 te scoren. Finland pakte daarmee de eerste plaats en zal tegen de nummer vier spelen uit groep A. (Cor)

Wit Rusland – Slowakije 4-7

Slowakije en Wit-Rusland spelen nergens meer om en konden vrijuit spelen. Dat leidde tot een vrij bizar scoreverloop… Slowakije kwam na achttien seconden al op een 1-0 voorsprong en halverwege periode één was het 2-0. Er gebeurde dik twintig minuten niks, maar toen vielen er twee goals aan Wit-Russische zijde, de stand was weer gelijk. Periode drie was een mooie, Slowakije kwam op een 3-2 voorsprong, Wit-Rusland nam daarna de leiding door twee snelle goals en zag Slowakije meteen weer 4-4 maken. Vier goals in zes minuten en de koek was nog niet op, want Slowakije schoot er nog drie binnen: 4-7. Ladislav Nagy noteerde liefst 5 assists, Martin Bakos had twee goals en twee assists en voor de Wit-Russen was Geoff Platt met twee punten de belangrijkste man (mb)

Canada – Duitsland 3-0

Canada gaf de Duitsers geen mogelijkheid om te winnen, de Duitsers schoten maar twaalf keer op doel en die wist Darcy Kuemper allemaal te stoppen. Binnen twintig seconden lag de puck al achter de Duitse doelman door Brayden Schenn. Ryan Nugent-Hopkins scoorde de 2-0 en in minuut 49 zette Tyson Jost de eindstand op het bord. Connor McDavid en co kunnen zich gaan opmaken voor een kwartfinale tegen één van de sterkere landen, Zweden of Rusland.

Previous Canada in overtime langs Letland, Tsjechië wint nipt van Oostenrijk
Next Levi Boer naar HIJS Hokij Den Haag