Canada in overtime langs Letland, Tsjechië wint nipt van Oostenrijk


World Cup Hockey Denmark

Onze vaste redacteuren Cor Machielsen en Marko Bok keken weer hun wedstrijden en brengen jullie weer op de hoogte van de avondduels op de maandag.

Tsjechië – Oostenrijk 4-3

Een sterk einde van Oostenrijk leverde ze net geen puntje op, maar de wedstrijd was niet zo spannend als de uitslag doet vermoeden. Na tweeënhalve minuut was het al 2-0 voor Tsjechië, door goals van Thomas Hyka en Filip Chytil. Konstantin Komarek deed wat terug en zo was het 2-1 bij de eerste pauze. Dominik Kubalik gaf de Tsjechen weer een marge van twee goals, Thomas Hyka maakte daarna de 4-1. In de slotfase wisten de Oostenrijkers nog twee keer te scoren, Michael Raffl scoorde beide goals (mb)

Canada – Letland 2-1 OT

Canada begon goed met een snelle goal binnen drie minuten van Anthony Beauvillier. Daarna lukte het de Canadezen maar niet om goalie Kristus Gudlevskis te passeren. Van de 33 schoten wist hij er 31 te stoppen. Toen de Letten in de 42e minuut gelijk maakte via Kristians Rubins schroefde team Canada het tempo flink op maar het lukte maar niet om te scoren. Tot in overtime; na 46 seconden zette Connor McDavid op snelheid de verdediging van de Letten te kijk. Zijn eerste schot werd nog op miraculeuze wijze gestopt, maar in de rebound sloeg hij als een volleerd honkballer de puck het doel . (Cor)

Previous Vegas Golden Knights pakt winst in tweede finaleduel
Next Finland koploper na zege op Amerika, Zwitsers door naar kwartfinale