Finland vernedert Canada, Russen verslaan stugge Zwitsers


World Cup Hockey Denmark

Het was een enerverende ijshockeyavond. Twee prachtige duels. Finland vernederde Canada en Rusland won van het stugge Zwitserland. Patrick van Rijswijk en Cor Machielsen zitten nog met het zweet in hun handen.

Rusland – Zwitserland 4-3

In een enerverend duel pakte Rusland de belangrijke zege. Het stugge Zwitserland was echter nog heel dicht bij overtime. De paal stond de gelijkmaker echter in de weg. In de eerste tien minuten van de eerste periode was het Rusland dat de klok sloeg, want driemaal werd de paal geraakt achter goalie Reto Berra. Samen met Enzo Corvi was de netminder de uitblinker bij de Zwitsers. In het middelste bedrijf vielen dan eindelijk de goals. Kirill Kaprizov zorgde voor de 1-0 voorsprong. Ramon Untersander maakte nog gelijk voor de Zwitsers, maar aan het einde van de tweede periode stond het echter 3-1 voor de Russen. Yevgeni Dadonov en Nikita Nesterov waren trefzeker. De Zwitsers waren echter nog steeds niet verslagen. Sven Andrighetto verkleinde de achterstand en Zwitserland ging op zoek naar de gelijkmaker. De treffer viel echter aan de andere kant. Een 2-op-1 situatie werd op schitterende wijze verzilverd door Mikhail Grigorenko. Twee minuten voor tijd haalde Zwitserland de goalie van het ijs. Een powerplay situatie zorgde voor een 6-op-4 en toen maakte Gaetan Haas zelfs nog de 4-3. In de kolkende slotfase kwamen de Zwitsers nog een aantal keer dichtbij de gelijkmaker, maar Rusland hield stand en pakte de belangrijke drie punten.

Canada – Finland 1-5

De powerplay, penalty kill en een back-up goalie van Canada deden de Canadezen de das om. Maar liefst drie keer werd er door Finland in een overtal situatie gescoord. De Finnen kwamen op voorsprong door Mikko Rantanen die even later ook de 1-3 binnen schoot. Daartussen hadden  Jean-Gabriel Pageau en Janne Pesonen de stand op 1-2 gebracht. Binnen tien seconden na elkaar in de 47e minuut scoorden Eeli Tolvanen en Teuvo Teravainen de 1-4 en 1-5 en dropen de Canadezen met de staart tussen de benen af.

Previous Letten verrassen Duitsland, Oostenrijkers pakken belangrijke zege
Next Winnipeg Jets wint eerste finaleduel van Vegas Golden Knights