Letten verrassen Duitsland, Oostenrijkers pakken belangrijke zege


World Cup Hockey Denmark

Ook vanmiddag weer volop actie in Denemarken! Letland en Oostenrijk behaalden belangrijke overwinningen. Marko Bok en Patrick van Rijswijk praten jullie bij.

Slowakije – Zweden 3-4 OT

Een leuke pot hockey tussen Slowakije en Zweden! De Slowaken deden het prima tegen de grote Zweedse mannen uit de NHL en hielden een puntje over aan dit duel. De score werd geopend door Tomas Jurco, waarna Zweden via goals van Dennis Everberg en Gustav Nyqvist toch met een 2-1 voorsprong de rust in ging. Jacob de la Rose maakte er 3-1 van en net toen de Zweden via de powerplay het duel leken te beslissen, viel er een shorthanded goal voor de Slowaken: Marek Daloga scoorde de 3-2. Ladislav Nagy maakte daarna zelfs gelijk en de wedstrijd moest via een overtime beslist worden. Helaas voor de Slowaken liepen ze tegen een straf aan en Mika Zibanejad benutte dit buitenkansje voor de Zweden.(mb)

Letland – Duitsland 3-1

Letland verraste Duitsland in een wedstrijd die gelijkopgaand was. Het eerste hoogtepunt (dieptepunt) was Leon Draisaitl, hij pakte een misconduct in de eerste periode, na een checking to the head. De Letten combineerden er vrolijk op los en kwamen via Ronalds Kenins. Na vijftien seconden in de derde periode was het 2-0, Guntis Galvins maakte de goal en niet lang daarna was het al 3-0, via Andris Dzerins. Dominik Kahun maakte er nog 3-1 van, maar de Letten gingen met de zege aan de haal.(mb)

Oostenrijk – Wit Rusland 4-0

De strijd om de rode lantaarn in groep A werd een makkelijke zege voor de Oostenrijkers. De ongeïnspireerde Wit-Russen lieten het vooral in de tweede periode afweten. Drie powerplay situaties leverde dito goals op voor Oostenrijk. Er moet een wonder gebeuren willen de Wit-Russen nog aan degradatie ontkomen. Voor de Oostenrijkers is handhaving een enorm succes. De Oostenrijkse goals kwamen op naam van Layne Viveiros, Konstantin Komarek, Michael Raffl en Dominic Zwerger. (PvR)

Denemarken – Zuid Korea 3-1

Denemarken deed het rustig aan tegen de zwakke broeder in Groep B. De Koreanen mochten in de eerste periode zelfs nog even aan een stuntje denken. Zover liet het thuisland het echter niet komen. De Denen staan na deze overwinning op een keurige plek bij de eerste vier. Op 15 mei aanstaande valt de beslissing in een direct duel met concurrent Letland. Een duel om naar uit te kijken. De Deense goals kwamen van de sticks van Frans Nielsen, Jesper Jensen en Nichlas Hardt. De enige Koreaanse goal werd gescoord door Ki-Sung Kim.(PvR)

Previous WK IJshockey 2018: Bekijk live de wedstrijden van 12 mei
Next Finland vernedert Canada, Russen verslaan stugge Zwitsers