Amerika vermorzelt Korea, Tsjechië op cruise control langs Wit-Rusland

Avond

World Cup Hockey Denmark

Marko Bok en Cor Machielsen zaten in de avond weer voor de buis en vertellen jullie weer hoe het er aan toeging op het WK in Denemarken.

Wit-Rusland – Tsjechie 0-3

Tsjechië gaf één periode gas en was daarna klaar met de Wit-Russen. Libor Sulak, Roman Horak en Michal Repik scoorden elk een goal en daarmee was de koek helaas op. David Krejci verzorgde een assist en goalie Pavel Francouz pakte zijn tweede shut-out van het toernooi

USA – Korea 13-1

De Koreanen kwamen zeer verrassend op voorsprong door een power play goal van Jin-Hui Ahn in de vijfde minuut. Lang konden ze er niet van genieten want drie minuten later was het Anders Lee met de 1-1. Daarna was het ook afgelopen voor de Koreanen. Maar liefst 57 keer werd er op de goal van de Koreanen geschoten. 44 maal kon er een puck gestopt worden. Patrick Kane, Charlie McAvoy, Cam Atkinson en Derek Ryan scoorde ieder twee keer. Blake Coleman, Neal Pronk, Tage Thompson en Sonny Milano maakte er ieder een. (Cor)

Previous Frankrijk en Denemarken pakken cruciale zeges
Next Washington Capitals slaat eerste slag!