Frankrijk en Denemarken pakken cruciale zeges


World Cup Hockey Denmark

Ook vanmiddag weer actie in Denemarken! Frankrijk en Denemarken boekten belangrijke en overtuigende overwinningen, en houden dus zicht op de volgende ronde. Marko Bok en Rowdy van Grieken vertellen je meer.

Frankrijk – Oostenrijk 5-2

De Fransen boekten een belangrijke zege op Oostenrijk in de strijd tegen degradatie en mogen stiekem nog naar een kwartfinale plek kijken. Frankrijk was de betere ploeg, won alle periodes ook en kwam nooit echt in de problemen tegen een zwak Oostenrijk. Het was wel Oostenrijk dat op voorsprong kwam, maar Frankrijk nam het initiatief over en ging met een 2-1 voorsprong de rust in.

Frankrijk voerde ook in de tweede periode de druk op, maar zonder resultaat. Aan de andere kant was Oostenrijk juist dodelijk. Op de powerplay maakte Michael Raffl de gelijkmaker en kon Les Bleus weer opnieuw beginnen. En dat deden de Fransen! Kort na de goal van Raffl, wisten Damien Fleury en Teddy Da Costa te scoren.

Deze voorsprong gaven de Fransen in de derde periode niet meer uit handen. Sterker nog, Sacha Treille maakte er na een minuutje zelfs 5-2 van! De Oostenrijkers probeerden nog een vuist te maken, maar wist het net niet meer te vinden. Jongeling Alexandre Texiér was zeer belangrijk aan Franse zijde, met drie aangevers. (MB)

Denemarken – Noorwegen 3-0

Ook Denemarken pakte drie zeer belangrijke punten. Gesteund door een groot aantal Denen werd Noorwegen met 3-0 aan de kant gezet in Herning. Goalie Frederik Andersen was een sta-in-de-weg voor de Noren in de openingsfase, maar gaandeweg kregen de Denen steeds meer grip op de wedstrijd. Laat in de eerste periode was de beloning daar. Op de powerplay scoorde Nicklas Jensen: 1-0.

Vroeg in de tweede periode miste Frans Nielsen shorthanded nog een dot van een kans, maar vijf minuten later was het opnieuw Jensen die (opnieuw met een man meer) scoorde en zo de stand op 2-0 bracht. De Denen zaten op rozen. Het feest voor het thuisland werd compleet toen Frederik Storm, opnieuw op de powerplay, voor de 3-0 aantekende. De wedstrijd was daarna gelopen. Andersen stopte elke poging die nog volgde van de Noorse sticks en zo komt Denemarken weer wat dichterbij de knock-outfase. (RvG)

Previous Officiële verklaring: 'Vanaf 2019 mogelijk uitbreiding van de BeNe League'
Next Amerika vermorzelt Korea, Tsjechië op cruise control langs Wit-Rusland