Rusland, Canada, Zweden en Noorwegen pakken de winst

World Cup Hockey Denmark

Nederland zat te genieten van het mooie weer, maar onze redacteuren Cor Machielsen, Marko Bok en Patrick van Rijswijk zaten achter de tv de wedstrijden te bekijken zodat ze jullie weer alles kunnen vertellen over de wedstrijden van vandaag.

Oostenrijk – Rusland 0-7

Wederom een eenvoudige overwinning voor de Russen. Ditmaal werden de Oostenrijkers met een zevenklapper aan de kant gezet. Defensief zijn de mannen van coach Ilia Vorobyov nog niet getest. Offensief ziet het er heel goed uit. Vasili Koschechkin pakte een shutout door alle achttien schoten van de Oostenrijkers te stoppen. Voor de Russen scoorden Mikhail Grigorenko twee keer en Artem Anisimov, Alexander Barabanov, Kirill Kaprizov, Maxim Mamin en Ilya Mikheyev ieder een keer. (PvR)

Zuid Korea – Canada 0-10

Na twee wedstrijden kunnen we wel zeggen dat Korea een van de kanshebbers is om te degraderen, ze hadden weinig tot niets in te brengen tegen Canada. Maar liefst 50 schoten werden er door Canada afgevuurd op de Koreaanse goal. Na de eerste periode stond het echter pas 0-2 door goals van Ryan Nugent-Hopkins en Tyson Jost. In periode twee ging het erg hard, binnen anderhalve minuut lagen er weer drie in. Colton Parayko, Ryan O’Reilly en Pierre-Luc Dubois. Daarna nog Brayden Schenn, Tyson Jost en Joel Edmundson die na 40 minuten de 0-8 tussenstand op het bord zette. In de derde periode kwamen Connor McDavid en Jordan Eberle ook nog op het wedstrijdformulier te staan. (Cor)

Zweden – Tsjechië 3-2

Zweden won na een sterke eerste periode met 3-2 van Tsjechië. Rickard Rakell opende de score na een assist van Mattias Janmark, twee minuten later waren de rollen omgedraaid en zo stonden de Zweden al vlot met 2-0 voor. De tweede 20 minuten waren wat meer voor de Tsjechen, geholpen door drie straffen bij de Zweden. Bij de derde straf was het dan raak en scoorde Filip Hronek de aansluitingstreffer. Rickard Rakell pakte daarna weer een assist mee, bij de goal die door Mika Zibanejad werd gescoord. De Tsjechen konden nog even een keer aanzetten en scoorden de 3-2 nog, maar verder dan dat liet Zweden het niet komen. Zweden heeft nu 6 punten uit twee duels, Tsjechië heeft er 2 uit 2.

Duitsland – Noorwegen 4-5 SO

De Duitsers en de Noren schotelden de supporters en de tv kijkers een leuke pot voor. De Noren kwamen al snel op voorsprong door goals van Ken-Andre Olimb en Thomas Valkvae Olsen. Zoals Duitsers het betamen kwamen ze nog voor het einde van de eerste periode op 2-2 door goals van Patrick Hager en Marc Michaelis. Weer kwamen de Noren op voorsprong door Anders Bastiansen. Maar direct daarna was er weer een Duitser wakker, wederom Patrick Hager. Wederom namen de Noren een voorsprong in de derde periode. De goal kwam van Daniel Sorvik, maar binnen dertig seconden was het Yannic Seidenberg die voor de Duitsers een puntje binnen schoot. In de overtime werd niet meer gescoord, maar net als in de vorige wedstrijd verloren de Duitsers weer met shootouts. (Cor)

Previous NHL Draftwatch: Ryan Merkley, geniaal en probleemgeval