Finland haalt uit en Zwitserland boekt nuttige overwinning


World Cup Hockey Denmark

Twee avondwedstrijden voor het WK en onze redacteuren Marko Bok en Cor Machielsen keken beide een wedstrijd en brengen jullie weer op de hoogte.

Slowakije – Zwitserland 0-2

Slowakije en Zwitserland ontliepen elkaar niet veel, maar het waren de Zwitsers die de punten pakten. In de eerste periode was het Tristan Scherwey die de score opende, met een assist van Raphael Diaz en Mirco Muller. Na 22 seconden in de tweede periode was het 0-2, Mirco Muller scoorde dit keer, op een assist van Tristan Scherwey. De Slowaken pakten daarna twee straffen en konden zo weinig druk zetten en zo proberen er nog een wedstrijd van te maken. Ook de powerplay hielp ze niet, Reto Berra hield zijn doel schoon. De Slowaken probeerden het laat in de derde periode nog zonder goalie, maar dit leverde geen treffers meer op (mb)

Letland – Finland 1-8

Wederom was het de Sebastian Aho show. Twee goals en vier assists tegen de Letten. Al liet Veli-Matti Savinainen zich ook niet onbetuigd met twee goals en een assist. Teuvo Teravainen scoorde ook twee goals. De overige twee werden gescoord door Annti Suomela en Mikko Rantanen. De Letten wisten er ook nog op het scorebord te komen en wel via Rihards Bukarts. (Cor)

Previous Rusland, Canada, Zweden en Noorwegen pakken de winst
Next Sfeer op de tribune, Canadese spelers letterlijk aanraken