Sfeer proeven tijdens het WK ijshockey in Denemarken


Na op donderdag ruim 800 kilometer te hebben gereisd is Face-Off deze week aanwezig bij het wereldkampioenschap ijshockey Denemarken. Redacteur Oscar de Kunder is neergestreken in Herning wat ten westen ligt van de Deense hoofdstad Kopenhagen. Aan het einde van de middag werd de topwedstrijd Amerika tegen Canada gespeeld in de Jyske Bank Boxen Arena en ’s avonds kwam gastland Denemarken in actie tegen Duitsland. De Duitsers wonnen nog een zilveren medaille tijdens de afgelopen Olympische Spelen in Zuid-Korea. De wedstrijd op dit wereldkampioenschap tussen Denmarken en Duitsland was dan ook compleet uitverkocht.

Een impressie van de eerste dag van het WK in Denemarken door de ogen van Oscar.

IJshockeyfeest

Nieuw op dit wereldkampioenschap is een fan-zone waar je jezelf kunt vermaken met alles wat met ijshockey te maken heeft. Maar in deze fan-zone kun je ook nog overnachten op een locatie vlak naast de ijshockey-arena. Dat is natuurlijk heel leuk en bijzonder waardoor echt alles ijshockey ademt. Heel langzaam aan ben ik richting de arena gegaan. Onderweg naar mijn stoeltje op de 7e rang boven in de nok van de arena kwam ik hele aardige Deense fans tegen. De eerste wedstrijd van vandaag tussen Amerika en Canada was een wedstrijd die ik zeker niet had willen misschien, want zo vaak zie je NHL-sterren zoals Connor McDavid en Bo Horvat niet op het ijs in Europa. Het was een super mooie ervaring en dan wordt ook nog de wedstrijd in shoot-outs beslist.

Snel even iets gegeten voordat ik de tweede wedstrijd van vandaag tussen het gastland Denemarken en Duitsland bezocht. De fanatieke Deense fans lieten behoorlijk van zich horen en bijna de hele tribune kleurde rood. Maar ook de Duitsers waren volop te horen tijdens de wedstrijd en hoe had ik het vooraf kunnen weten ook deze wedstrijd tussen Denemarken en Duitsland beslist zou worden in shoot-outs. Het was een geweldige ijshockey dag wat ik niet had willen missen.

Zaterdag in Denemarken

Wat brengt de ijshockeydag van zaterdag op het Deense WK? Van Noorwegen – Letland verwacht ik een gelijkspel of 1-0 voor Noorwegen. Voor de middagwedstrijd tussen Finland en Zuid-Korea hoop ik dat Finland met 3-0 wint. Dat moet makkelijk kunnen lijkt me. En de avondwedstrijd tussen Denemarken en Amerika, dat zal uiteindelijk wel beslist worden in overtime want verwacht net zo’n spannende wedstrijd als vanavond tussen Denemarken en Duitsland.

Previous Penguins en Predators pakken belangrijke zege
Next Rusland, Verenigde Staten, Denemarken en Zweden winnen op openingsdag WK