Penguins en Predators pakken belangrijke zege


Stanley Cup Playoffs NHL

Twee belangrijke duels voor de finalisten van het afgelopen seizoen. Konden Pittsburgh Penguins en Nashville Predators de stand gelijk trekken in hun serie? Rik Bruijnius praat je bij.

Pittsburgh Penguins – Washington Capitals 3-1

Geblesseerden aan de kant van Pittsburgh, geschorsten aan de kant van Washington: deze play-off serie herbergt van alles. Vannacht stond game vier op de rol in Pittsburgh. Het was halverwege de tweede periode dat Jake Guentzel de score voor Pittsburgh opende. In dezelfde periode zorgde T.J. Oshie op de powerplay voor de gelijkmaker en Evgeni Malkin verzorgde, opnieuw op de powerplay, de winnende voor Pittsburgh.

In de derde periode scoorde Jake Guentzel zijn tweede goal van de wedstrijd door op de powerplay een leeg doel te vinden. De serie is gelijk en het vervolg vindt in de nacht van zaterdag op zondag plaats in Washington.(rb)

Winnipeg Jets – Nashville Predators 1-2

Slecht uitverdedigen na een face-off door de Jets stelde Ryan Hartman in staat de score te openen voor Nashville in de eerste periode. In de tweede periode scoorde P.K Subban een powerplay goal voor Nashville. Deze bleek de game winner te zijn.

Patrick Laine scoorde nog wel een powerplay goal in de derde periode maar dichter bij dan dit kwam Winnipeg niet. Pekka Rinne was goed voor 32 reddingen voor Nashville waar Connor Hellebuyck er 27 pakte voor Winnipeg. De serie is gelijk we gaan door naar game vijf.(rb)

Previous Deze NHL-sterren werden nog geen wereldkampioen
Next Sfeer proeven tijdens het WK ijshockey in Denemarken