Oranje Nederland IJshockey

Dag drie van het WK, waar België waarschijnlijk degradatie wist te ontlopen door de zege op IJsland en Nederland afrekende met Servië. Australië heeft net als Oranje een 100% score na drie speeldagen. Marko Bok en Jonathan van Osta praten je bij.

China – Australië 1-3

Australië China

China liet de zege tegen Australië in de tweede periode door de vingers glippen. Niet omdat de Australiërs scoorden, maar omdat de Chinezen van minuut 26 tot 40 bijna continu met een man meer op het ijs stonden en de 2-0 niet tegen de touwen kregen. De 1-0 voorsprong werd al eerder gepakt, in de elfde minuut scoorde Zesen Zhang uit een mooie aanval. Australië overleefde dus de tweede periode en sloeg met drie goals toe in de derde. Robert Haselhurst, Josef Rezek en een empty netter van Matthew Armstrong bezorgden de Aussies de zege en de kans op promotie (mb)

België – IJsland 6-3

België IJsland

Belgie en IJsland lijken te gaan strijden tegen degradatie en de Belgen leken dat zeer eenvoudig te gaan winnen. Ben van den Bogaert zette de Belgen op 1-0, Maxime Pellegrims en Kristjan Kristinsson kregen een misconduct, Billy Denis maakte er 2-0 van en na een half uur was het al 3-0, door Yoren de Smet. Toen kwam IJsland uit de schulp en de 4-0 van Bryan Henry kwam als geroepen, want de IJslandse goals vielen daarna als rijpe appelen: Robert Sigurdsson, Hafthor Sigrunarson en nogmaals Robert Sigurdsson maakten er in no time 4-3 van, maar Alex Bremer redde de Belgen met een empty net goal: 5-3. Maxime Pellegrims mocht ook de puck in het lege net schuiven voor de eindstand (mb)

Nederland – Servië 5-0

In een toch behoorlijk gevuld Stappengoor viel om 8 uur vanavond de puck op het ijs bij de wedstrijd Nederland-Servie. De wedstrijd ging in beginsel best gelijk op, ondanks het vroege goal door Van Soest. Nadat Van Soest in de negende minuut de tweede goal scoorde, begonnen de spelers van Servie paniekspel te vertonen. Dit zagen we terug in de vele penalties, met name in de derde periode van de wedstrijd. Waar de Nederlanders continue door stootten en bij de penalty kills eigenljk geen duimbreedte ruimte gaven, maakten de Serviers de ene overtreding na de ander. In de 32e en 33e minuut scoorden Van den Heuvel en Vogelaar respectievelijk de 3-0 en 4-0. De derde periode was (merkbaar) de periode die uitgezeten werd. Nederland nam wat gas terug, en Servie was rommeliger dan de eerste twee periodes. Ook het publiek kwam, na enkele bekende nummers, wat meer los. Dat Nederand niet met een hoger scoorsaldo is geeindigd, is  te danken aan het sterke werk van goalie Rankovic. Als de Nederlandse selectie op deze manier de wedstrijden voort zet, is het goud eigenlijk al in handen.