Vegas wervelt langs San Jose, Pittsburgh deelt tik uit aan Washington


Stanley Cup Playoffs NHL

Ronde twee van de play-offs is vannacht begonnen met twee wedstrijden en onze redacteur Cor Machielsen zag ze allebei. Hij praat jullie weer bij.

Washinghton Capitals – Pittsburgh Penguins 2-3

De afgelopen jaren bleken de Penguins in de play-offs een ware angstgegner te zijn voor de Capitals. En ook deze keer was het niet anders. Na 43 minuten stond het 2-0 voor Washington door Evgeny Kuznetsov en Alex Ovechkin. Toen kwamen de doldwaze vijf minuten van de Penguins. Patric Hornqvist goal en assist, Sidney Crosby goal en assist en Jake Guentzel goal en twee assists. Toch hadden de Caps daarna nog dertien minuten te gaan maar Matt Murray liet zich niet meer passeren en stopte over de gehele wedstrijd 32 van de 34 schoten. Capitals goalie Braden Holtby stopte er 22 van de 25. Pittsburgh deelde direct een gevoelige tik uit in de serie.

Vegas Golden Knights – San Jose Sharks 7-0

Wat Pittsburgh kan, kunnen wij ook. Waar Pittsburgh in vijf minuten drie goals maakte, deed Vegas dat in anderhalve minuut. Tussen tussen de vierde en zesde minuut lag de puck al drie keer achter Martin JonesCody Eakin, Erik Haula en Jonathan Marchessault waren de doelpuntenmakers. Vijf minuten later werd de mooiste van de avond gescoord door Alex Tuch; hij ging tussen vier man door in een power play situatie en rondde knap af.

Drie minuten na de start van de tweede periode was het Shea Theodore die de 5-0 op het bord schoot. Dat betekende het einde van Martin Jones die op dertien schoten, slechts acht keer parreerde . Hij werd gewisseld voor Aaron Dell, die in de derde periode nog twee keer werd gepasseerd. Colin Miller en James Neal haalden de trekker over op de power play. Marc-André Fleury wist alle 33 schoten van de Sharks te stoppen. Vegas Golden Knights deelde een tik van jewelste uit aan de San Jose Sharks in duel één.

 

 

Previous Promotie lonkt voor Nederland na derde zege, België lijkt veilig
Next Zware blessure Ryan Collier