Boston Bruins slaat toe in game 7 tegen Toronto Maple Leafs


Stanley Cup Playoffs NHL

Game zeven werd afgelopen nacht gespeeld in de eerste ronde van de play-offs Eastern Conference tussen Boston en Toronto. Onze redacteur Cor Machielsen zag een overwinning tot stand komen voor de Bruins.

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 7-4

Het venijn zat hem in de derde periode, want na 40 minuten stond er 3-4 op het scorebord in de TD Garden. Niets wees op een zege van Boston. De start was flitsend van de Leafs, want Patrick Marleau prikte na twee minuten al een power play goal binnen. Jake DeBrusk van Boston deed hetzelfde; hij zette -eveneens uit een power play- de 1-1 op het bord. Vijftien minuten verder lagen er al vijf goals in het net, met een tussenstand van 2-3. De goals kwamen van Patrick Marleau en Patrice Bergeron voor de Leafs en een van Danton Heinen voor de Bruins.

Short Handed Goal

De mooiste goal van de avond viel in de tweede periode. Nadat eerst Travis Dermott de stand op 3-3 had gebracht, kregen de Leafs een uitbraak op de power play van de Bruins. Kasperi Kapanen liet Brad Marchand als een rookie op het ijs stuiteren en kon ongehinderd oprukken naar Tuukka Rask. Die klopte hij met een mooie schijnbeweging.

Venijn in de start

In periode drie startte Boston furieus, en na vijf minuten was de achterstand al omgezet naar een voorsprong door goals van Torey Krug en Jake DeBrusk. David Pastrnak maakte de missie voor de Leafs al bijna onmogelijk door na 51 minuten de 6-4 te scoren. Brad Marchand had de eer om de kers op de taart te zetten met een empty netter, en zorgde er voor dat Boston Bruins zich kan gaan opmaken voor een gevecht in de tweede ronde met Tampa Bay Lightning.

Previous Oranje Intermission Report: 'Goud is het enige waar wij voor gaan'
Next Promotie lonkt voor Nederland na derde zege, België lijkt veilig