Oranje Intermission Report: ‘Goud is het enige waar wij voor gaan’


Oranje IJshockey
Foto: Thijs de Witte

Gisteren was er een rustdag op het WK in Tilburg. Oranje won zijn eerste twee duels met gemak van China en IJsland. Ed Versteeve sprak met Raymond van der Schuit en Giovanni Vogelaar over hun toernooi tot nu toe.

SELECTIE

Bondscoach Doug Mason kon pas laat zijn selectie bekendmaken door de play-off run van Tilburg Trappers. Er vielen een hoop spelers af die de voorbereiding hadden meegemaakt. ,,De definitieve selectie kregen we zaterdagmiddag na de laatste training van de voorbereiding te horen, Ik was heel blij dat ik te horen kreeg dat ik er bij zat” zegt Van der Schuit.

Oranje IJshockey
Foto: Robert Bos

Voor Giovanni Vogelaar lag dat anders. Hij was tot en met vorige week vrijdag nog in competitie met Trappers. ,,Ik hoorde het nieuws dat ik erbij zat gelijk na de kampioenswedstrijd, en daar was ik natuurlijk heel blij mee om deel te mogen nemen aan een WK in eigen land. Dat is heel bijzonder.”

TRAPPERS & ORANJE

Het is een gegeven dat Tilburg Trappers hofleverancier is met maar liefst vijftien spelers. Dat levert voor beide spelers een andere setting op. Van der Schuit voelt zich echter geen ‘vreemde eend in de bijt’. ,,Het is wel even wennen natuurlijk, maar ik ken al veel van de jongens vanuit de jeugd. Daar heb ik vroeger vaak mee samen gespeeld, maar je komt eigenlijk gewoon tussen een team dat grotendeels al drie jaar samen speelt. Dat is altijd even wennen.”

Oranje IJshockey
Foto: Arie Leeuwesteijn

Voor Vogelaar is dat anders, aangezien hij juist met veel ploeggenoten actief is in Oranje. ,,Het team dat we nu hebben is bijna het gehele Trappers team. Dat is gemakkelijk voor mij om dan met de verdedigers te spelen waar ik altijd mee speel, en ook met de aanvallers natuurlijk. Bepaalde automatismen zitten er dan natuurlijk gewoon in.” Iets dat de Van der Schuit beaamt. ,,Die jongens zijn natuurlijk goed op elkaar ingespeeld, dat gaat allemaal wat soepeler vind ik. Het tempo ligt ook iets ook hoger als dat ik bij HIJS speel, maar ik heb daar geen moeite mee.” zegt de aanvaller van Den Haag.

TEGENSTANDERS

Oranje walste over China en IJsland heen met respectievelijk 7-0 en 11-1. Vandaag wacht Servië, dat net als Nederland en Australië zijn eerste twee duels won. Raymond van der Schuit is nog niet erg onder de indruk van de opponenten. ,,De tegenstand is nog niet heel erg zwaar geweest tot nu toe, maar we blijven scherp. Het is afwachten wat de volgende wedstrijden ons bieden.”

HIJS Hokij Den Haag Chiefs Leuven playoffs BeNe League
Foto: Robert Bos

Ook Vogelaar lag nog niet echt wakker van wat China en IJsland op het ijs brachten. ,,De tegenstand is nog niet heel erg zwaar geweest tot nu toe. Als we ons eigen spel spelen, de juiste beslissingen maken met de puck én letten op straffen, dan moeten we zeker vijf keer het Wilhelmus horen!” laat Giovanni Vogelaar vol vertrouwen weten.

GOUD IS HET ENIGE DAT TELT

Oranje is maar met één missie in Tilburg, en dat is goud. Elk ander resultaat levert een mislukt toernooi op. En dat leeft bij beide internationals. ,,De doelstelling is goud, dat is ook het enige waar wij als ploeg voor gaan. Maar we zijn er nog niet he! Als je kijkt naar de uitslagen tot nu toe moet je op je hoede zijn voor Australië of Servië.” aldus Van der Schuit.

Giovanni Vogelaar Oranje
Foto: Arie Leeuwesteijn

Ook Giovanni Vogelaar kijkt alleen naar het goud voor zijn ploeg. ,,We moeten eerst nog drie wedstrijden zien te winnen, waarbij ik denk dat Australie het team is dat ons het lastig kan maken. Maar we willen goud en daar gaan we ook voor. Dat is ook weer een beloning voor een mooi seizoen!” sluit hij af.

Biede spelers weten wat winnen is dit seizoen. Op naar de volgende grote prijs dit seizoen!

Previous Nieuwe hoofdsponsor en naam in Geleen!
Next Boston Bruins slaat toe in game 7 tegen Toronto Maple Leafs