Ook tweede duel Gagarin Cup Final prooi voor Ak Bars


Aan de andere kant van de oceaan zijn ze pas begonnen aan de playoffs. In de KHL zijn we inmiddels gevorderd tot de Gagarin Cup Final. Ook de tweede wedstrijd werd een prooi voor het thuisspelende Kazan. Patrick van Rijswijk blikt voor je terug.

Ak Bars Kazan – CSKA Moscow 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)

(Ak Bars Kazan leidt de serie 2-0)

Back-to-back-wins in de Gagarin Cup Final voor Ak Bars Kazan. Twee thuisoverwinningen terwijl de kracht van het team vooral buitenshuis ligt. Het team van coach Zinetula Bilyaletdinov gaat met een 2-0 voorsprong richting Moskou. Het maakt de opdracht van CSKA alleen nog maar lastiger. In de tweede wedstrijd kon CSKA weer beschikken over sterspeler Kirill Kaprizov. Voor de eveneens geblesseerde Mat Robinson kwam dit duel nog te vroeg. Net als in het eerste duel was het de thuisploeg die de belangrijke voorsprong pakte.

Halverwege de periode was het Justin Azevedo die scoorde. Het was zijn 8e treffer en 22e punt in de huidige playoffs. Vlak voor het einde van de eerste twintig minuten maakte CSKA gelijk. Bogdan Kiselevich was trefzeker met zijn eerste goal van het seizoen. Toch was het wederom de thuisploeg die aan het langste eind trok. Na voorbereidend werk van Mikhail Glukhov was het Rob Klinkhammer die de winnende treffer binnenschoot. Het is nu aan coach Igor Nikitin en zijn team om de serie levend te houden. De komende thuiswedstrijden zullen gewonnen moeten worden. Op naar het Ice Palace in Moskou.

Previous Golden Knights sweepen de Kings, Jets en Capitals pakken cruciale zege
Next AHL update met een vooruitblik op de play-offs en de individuele awards