Golden Knights sweepen de Kings, Jets en Capitals pakken cruciale zege


Stanley Cup Playoffs NHL

Drie duels afgelopen nacht, Marko Bok zag de Capitals winnen en praat je bij over de twee andere play-off duels

Columbus Blue Jackets – Washington Capitals 2-3 2OT

Washington had maar één taak in Columbus en dat was winnen. Met twee overtime nederlagen in eigen huis op zak was winnen absolute noodzaak. Het lukte, dit keer was er twee keer een overtime nodig, maar de Caps wisten te winnen. Tom Wilson opende het bal in de tweede periode met de 1-0 voor Washington, waarna John Carlson de gelijkmaker van Pierre-Luc Dubois wegpoetste. In de derde periode maakte Artemi Panarin de 2-2 en zo was er na 60 minuten geen winnaar. Na 80 minuten nog steeds niet en na exact 89 minuten schoot Lars Eller de winnende tegen de touwen. De Blue Jackets leiden de serie nog altijd, maar wat een spanning hier! (mb)

Minnesota Wild – Winnipeg Jets 0-2

Winnipeg en Minnesota houden het ook spannend, al pakten de Jets afgelopen nacht een cruciale zege in het hol van de, eh, Wild. Laat in de eerste periode was het Mark Scheifele die de score opende. Heel lang gebeurde er niet zo veel, er waren ook maar drie straffen deze wedstrijd, maar elf seconden voor tijd viel de beslissing. Opnieuw Mark Scheifele, die zijn derde van de serie maakte en zo de Jets op een 3-1 voorsprong schoot in de serie. Connor Hellebuyck maakte 30 saves. Het circus trekt nu weer naar Canada, waar de Jets het thuis kunnen afmaken (mb)

Los Angeles Kings – Vegas Golden Knights 0-1

Las Vegas Golden Knights. Het is materiaal voor een film. Een stel ongewenste spelers, wat waiver picks en een goede goalie, het werd een onvoorstelbaar succes. En het gaat maar door, de Los Angeles Kings werden even met 4-0 aan de kant geschoven in de serie. Voor de tweede keer werd er met 1-0 gewonnen en zoals we allemaal weten, is dat genoeg. Marc-Andre Fleury stopte alle 31 schoten en de Golden Knights hadden aan 21 schoten genoeg om er ééntje pinnen te prikken. Brayden McNabb scoorde deze historische goal na ruim vier minuten in de tweede periode (mb)

Previous Tilburg Trappers één zege verwijderd van derde Oberliga titel!
Next Ook tweede duel Gagarin Cup Final prooi voor Ak Bars