Tilburg Trappers één zege verwijderd van derde Oberliga titel!


Tilburg Trappers Deggendorfer SC
Foto: Arie Leeuwesteijn

Een prachtige bounce back. Daar zorgde Tilburg Trappers gisteren op de eigen Stappegoor voor. Na de nederlaag op zondag in en tegen Deggendorf, zette de regerend Oberligakampioen zich gisteren in eigen huis op match point in de finale van de Oberliga. De Duitsers werden met 6-1 aan de kant geschoven.

OVERMACHT

Trappers zette vanaf het begin de toon door Deggendorf onder druk te zetten. De Brabanders waren niet van plan het thuisvoordeel weg te geven. In de tiende minuut gaf Reno de Hondt het startschot voor de eerste aanzet, om Deggendorf buitenspel te zetten deze wedstrijd. Die treffer kreeg snel een vervolg, want Mickey Bastings verdubbelde op de power play twee minuten later de voorsprong. Ian Meierdres voorkwam met een prima save dat Deggendorf direct terugkwam, maar was niet veel later kansloos toen de bezoekers met een man meer via Andreas Gawlik wél op het scorebord kwamen.

Tilburg Trappers Deggendorfer SC
Foto: Arie Leeuwesteijn

In de slotfase van de eerste doorgang viel de definitieve beslissing; Nardo Nagtzaam en Boet van Gestel zorgden voor lucht door Trappers op 4-1 te zetten.

Ook in de tweede doorgang was de ploeg van Bo Subr de bovenliggende partij. En op het moment dat het nodig was, gaf goalie Meierdres zijn visitekaartje af met een puike save. Nadat Ivy van den Heuvel een enorme kans had gemist, zette Brock Montgomery de Brabanders op 5-1 door een rebound binnen te tikken. Tilburg vergat in het restant de score verder uit te breiden, want kansen kreeg het voldoende.

Tilburg Trappers Deggendorfer SC
Foto: Arie Leeuwesteijn

Trappers opende periode drie met een korte 5-on-3, maar kon deze niet omzetten in goals. Ook Deggendorf mocht het proberen met twee man meer, maar ook zij kregen de puck niet tegen de touwen. Het duel kabbelde voor, want was beslist. Negen minuten voor tijd viel de zesde treffer; Mitch Bruijsten zorgde ervoor dat de eindstand op 6-1 werd bepaald en Tilburg op match point kwam.

Vrijdagavond heeft Tilburg de kans om de Oberligatitel opnieuw op te eisen. Dan zal het de eerste ploeg moeten worden die in deze play-offs bij Deggendorf weet te winnen. En dat is geen makkelijke opgave.

Previous 4-on-4: WK in Tilburg, KHL finale, NHL Playoffs en de gouden tip voor de Oranje heren
Next Golden Knights sweepen de Kings, Jets en Capitals pakken cruciale zege