NHL Playoff Preview: Colorado Avalanche


Colorado Avalanche NHL

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op de komende play-offs van dit NHL seizoen. Alle zestien teams worden belicht aan de hand van dit seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Rowdy van Grieken laat zijn licht schijnen op Colorado Avalanche.

Voorspelling voor aanvang seizoen

The only way is up. Het lijkt onmogelijk voor Colorado, om het dramatische seizoen van vorig jaar te evenaren. Van spelers als MacKinnon, Landeskog en Duchene mag (of moet) je veel meer verwachten, dan dat zij afgelopen seizoen hebben laten zien.

Er zullen dus meer punten worden gepakt, maar het zal opnieuw niet genoeg zijn voor de playoffs. Misschien is het ook maar het beste voor Avalanche om laag te eindigen en te hopen op een hoge ranking in de NHL Draft van 2018.

Dit seizoen

Als een expansieteam niet overtuigend de Pacific Division had gewonnen (hallo Vegas Golden Knights!), waren de Avs zonder twijfel dé verrassing van dit seizoen! Colorado kwam lekker uit de startblokken, met vier zeges na vijf duels. Daarna nam het tempo wat af, maar bleef het in de buurt van de play-offtickets. Daarnaast leek er met de trade van Matt Duchene een last van de ploeg af te vallen. Na die deal nam Nathan MacKinnon de ploeg op sleeptouw. Sinds die trade was er niemand in de NHL die gemiddeld meer goals en assists per wedstrijd verzamelde dan hij! De ploeg bleef knokken (zelfs toen MacKinnon geblesseerd was) en pakte zaterdagavond thuis tegen St. Louis overtuigend het laatste playoffticket.

Vooruitblik

Colorado zal vooral blij zijn om de playoffs te hebben behaald. Misschien is dat maar goed ook. De Avalanche mag namelijk als beloning aantreden tegen Nashville Predators, een van de favorieten voor de Stanley Cup.

Keep an eye on:

Hier kunnen we natuurlijk niet om Nathan MacKinnon heen. Met zijn 39 goals en 97 punten in 74 wedstrijden heeft hij laten zien dat hij een van de beste ijshockeyers op deze aardkloot is. Hij maakt daarnaast een heel goede kans om in juni de Hart Trophy in ontvangst te mogen nemen, als meest waardevolle speler van het seizoen. MacKinnon beschikt over ongelooflijke snelheid en op tempo doet de puck precies wat hij wil.

Voorspelling:

De Predators zijn de gedoodverfde favoriet in de series. Colorado Avalanche is jong en mist daarnaast keeper Semyon Varlamov. Misschien juist daarom heeft deze ploeg niks te verliezen, waardoor er een leuke series kan ontstaan. Uiteindelijk zal Nashville zijn spierballen laten zien en Colorado in de eerste ronde naar huis sturen.

Previous Canadees Branden Eden naar Ahoud Devils
Next NHL Playoff preview: New Jersey Devils