Canadees Branden Eden naar Ahoud Devils


Bron: www.ahouddevils.nl

Opnieuw spelers nieuws uit Nijmegen. Ahoud Devils heeft inmiddels de tweede Canadese speler gepresenteerd. De 25-jarige aanvaller Branden Eden, die geboren is in Huntsville, wordt toegevoegd aan de selectie van coach Alexander Jacobs.

Zweedse competitie

In 2011 verruilde Branden Eden Canada voor Zweden met name tijdens zijn seizoenen bij Malungs IF in 2012 tot 2014 en bij zijn laatste Zweedse club Åmåls SK afgelopen seizoen eindigde deze Canadese speler hoog op de lijst van de meest succesvolle importspeler van de tweede deze Zweedse competitie.

Indruk gemaakt in Zweden

Volgens Ahoud Devils coach Alexander Jacobs heeft Branden Eden indruk gemaakt in Zweden: “Als je op dat niveau in het totale seizoen van 42 wedstrijden 41 goals en 42 assists scoort, dan hoor je daar echt bij de top. Met 1,75 meter is het geen grote speler, maar daarentegen wel erg wendbaar”, aldus de coach uit Nijmegen. Verder komt Branden Eden ook nog zijn landgenoot RJ Reed tegen die afgelopen week werd gepresenteerd bij de Ahoud Devils. Het lijkt er sterk op dat Nijmegen mee wil gaan doen in de strijd om alle prijzen komend ijshockey seizoen.

 

Previous Boston verspeelt Division- en Conference titel door nederlaag tegen Florida
Next NHL Playoff Preview: Colorado Avalanche