NHL Playoff preview: New Jersey Devils


New Jersey Devils NHL

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op de komende play-offs van dit NHL seizoen. Alle zestien teams worden belicht aan de hand van dit seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Richard de Weijze laat zijn licht schijnen op New Jersey Devils.

Voorspelling voor aanvang seizoen

Heel veel slechter dan afgelopen jaren kan het bijna niet gaan in New Jersey. Door het binnenhalen van kwaliteit zal er een stijgende lijn worden ingezet. Dit zal misschien niet meteen dit seizoen te zien zijn want de playoffs gaan ze niet halen, maar mijn verwachting is wel dat binnen drie jaar de Devils weer bovenin meedraaien.

Dit seizoen

New Jersey heeft sinds jaren weer een team waar het trots op kan zijn. Het was dichtbij directe plaatsing via plaats nummer drie in de Metropolitan Division, het gat met Philadelphia Flyers was slechts één punt, maar hoe dan ook: ze staan weer in de play-offs. En na een zeer stabiel seizoen is daar niks op af te dingen.

Vooruitblik op de play-offs

De Devils mogen het gaan opnemen tegen Tampa Bay Lightning. Het worden taaie wedstrijden, want Tampa Bay is het hele seizoen al top. Maar toch…New Jersey is stabiel en ‘hard to beat’. Kijk niet gek op als de Devils gelijk in de eerste ronde de serie naar zeven wedstrijden gaan tillen.

Hopelijk weten de Devils fans het Prudential Center te vinden straks in de playoffs. In het reguliere seizoen hield het niet over met de publieke belangstelling. Iets waar de Devils overigens al jaren last van hebben.

Keep an eye on

Taylor Hall is de absolute ster van de Devils. Hall scoorde 39 goals en was goed voor 93 punten dit seizoen. Nico Hischier is de tweede man van New Jersey met 52 punten. Een geweldig seizoen dus ook voor rookie Hischier die als top draft pick werd gekozen door het team uit Newark. Wie ook niet vergeten mag worden is goalie Keith Kinkaid. Hij hield zijn team, met name de laatste maanden, op de been met uitmuntend keeperswerk.

Voorspelling: 

Ondanks dat de Devils een sterk team hebben, zijn de Lightning te sterk. Tóch is het seizoen al geslaagd voor New Jersey. Immers, als enige team uit de New York area staan zij in de play-offs. Dat is iets waar de Devils’ fans al enorm trots op zijn.

Previous NHL Playoff Preview: Colorado Avalanche
Next Topweek voor Daniel Sprong