Topweek voor Daniel Sprong


Daniel Sprong Penguins Face-Off IJshockey

Elke week blikken we terug op de week van Daniel Sprong. De Nederlander speelt op dit moment voor Wilkes-Barre/Scranton Penguins, het AHL team van Pittsburgh. Zijn team kwam de afgelopen week liefst vier keer in actie, waarin Sprong tweemaal de game winning goal op zijn conto kreeg. Daarnaast werd onze landgenoot gekozen in het AHL All Rookie team van het seizoen.

Three stars tegen Hersey Bears

Hershey Bears is een laagvlieger dit seizoen in de AHL. De Penguins hadden afgelopen week geen moeite met de Bears, althans, dat was tot vlak na het begin van de derde periode, want toen scoorde Daniel Sprong de 4-1. Hersey Bears knokte zich terug te 4-3, maar Jean Sebastien Dea maakte met een empty netter een einde aan de Bears’ illusies: 5-3. De titel ‘three stars of the game‘ ging naar onze landgenoot. Naast de goal noteerde hij ook twee assists.

Kanonskogel

De volgende thuiswedstrijd, tegen Bridgeport Sound Tigers was een taaie. Maar onze landgenoot verkeert in topvorm. Hij nam zijn team andermaal bij de hand. Weer een avond met drie punten: één goal en twee assists voor de jonge Amsterdammer. Toch was het helaas niet genoeg om te winnen, want Bridgeport won met 4-3. De goal van Sprong willen we je niet onthouden. Wat een kanonskogel!

Clinched!

In het laatste thuisduel van het seizoen, tegen Binghamton Devils, kon Wilkes-Barre/Scranton Penguins deelname aan de AHL playoffs clinchen. En dat deed het met verve! In een doelpuntrijk duel werd met 7-4 gewonnen. En Sprong? Die deed weer van zich spreken met één goal (5-2). Voor de zestiende keer op rij zien we de baby Penguins terug in de playoffs. Een prestatie van formaat, die duidelijk maakte dat ook het affiliate team van Pittsburgh Penguins een topteam is.

Nu wel winst op Bridgeport

De week werd afgesloten met de uitwedstrijd tegen Bridgeport Sound Tigers. Waar er eerder deze week nog verloren werd, waren het nu de Penguins die de wedstrijd winnend afsloten. In no-time was het 4-0 en was de wedstrijd gespeeld. Het eindigde uiteindelijk in een 5-2 zege voor WBS/Penguins. Daniel Sprong noteerde drie schoten op goal, maar helaas geen punten. Ach, na deze succesvolle week kan dat ook best een keertje.

Nog drie voor de playoffs

Wilkes-Barre/Scranton Penguins komt nog driemaal in actie in de reguliere competitie. Vrijdag, zaterdag en zondag wordt er gespeeld. Daarna kunnen Sprong en de zijnen zich klaar gaan maken voor het mooiste deel van het seizoen: de race om de Calder Cup!

Previous NHL Playoff preview: New Jersey Devils
Next NHL Playoff Preview: Columbus Blue Jackets