NHL Playoff Preview: Columbus Blue Jackets


Columbus Blue Jackets NHL

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op de komende play-offs van dit NHL seizoen. Alle zestien teams worden belicht aan de hand van dit seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Marko Bok laat zijn licht schijnen op Columbus Blue Jackets

VOORSPELLING VOOR AANVANG SEIZOEN

Columbus zal niet zo makkelijk de play-offs behalen als dit seizoen. Dit komt mede door de verwachte opmars van Carolina. Daarnaast is New York Rangers beter geworden en zijn Washington en Pittsburgh nog steeds van playoffs niveau. Uiteindelijk zal er ook in 2018 playoff ijshockey te bewonderen zijn in Ohio. En als dit ticket bemachtigd wordt, mag er meer dan uitschakeling in de eerste ronde verwacht worden van coach John Tortorella’s mannen.

Vooruitblik op de play-offs

Washington is de tegenstander en hoewel de Capitals over 82 wedstrijden normaal beter zijn dan de Blue Jackets, zijn Ovechkin en zijn mannen in de play-offs zelden overtuigend. Vorig jaar zakte Columbus compleet door het ijs tegen Pittsburgh, laat dat een wijze les zijn geweest voor deze serie. Met name goalie Sergei Bobrovsky heeft iets goed te maken.

Keep an eye on

Seth Jones speelde een sterk seizoen en mag zich kanshebber noemen voor de Norris Trophy. Hij verbeterde het franchise puntenrecord voor een verdediger (57) en is samen met Zach Werenski een bijna onneembare vesting achterin bij de Blue Jackets. Qua punten was Artemi Panarin overigens een klasse apart, hij stond met zijn 82 punten liefst 25 punten voor op Seth Jones, die tweede staat op de lijst.

Voorspelling

Normaal gesproken zou ik zeggen dat deze ronde het eindstation is voor Columbus. Maar ik zie toch ook wel kansen tegen de Capitals. Lastig, maar ik kies voor een nederlaag voor Columbus

 

Previous Topweek voor Daniel Sprong
Next NHL Playoff Preview: Philadelphia Flyers