Oranje dames op zoek naar vierde WK zege tegen Mexico


Oranje Dames IJshockey Face-Off

Vanmiddag is om 13:00 uur de puck drop voor het vierde WK duel van Oranje in Maribor. Tegenstander is Mexico, een team dat voor de ‘Golden U18 Girls’ een paar bekende gezichten meeneemt. Buiten dat: ook zoete herinneringen, want U18 versloeg Mexico in eigen huis met 4-0 in de finale van het U18 dames WK.

GOED VOORBEELD DOET GOED VOLGEN

Dat is een oud gezegde, maar in meerdere opzichten iets waar Nederland zich aan vast kan houden. Gisteren versloeg Nederland zelf Australië met 6-0, en zag het de Britse dames Mexico verslaan met 5-0. Een goal ingelopen op doelsaldo dus. Daarnaast kan Nederland voortborduren op de tegenstander zoals U18 dat deed in Mexico, dus al twee prima voorbeelden om te volgen.

Nederland speelde gisteren een energiek duel, en vergat ditmaal niet het net te vinden. De verwachting is dat Oranje met grote cijfers zal winnen, want de Mexicaansen zijn als enige team nog puntloos. Vorig jaar werd er met dikke cijfers gewonnen in een oefenduel door Nederland, dus dat de leeuwinnen favoriet zijn is duidelijk. Daarnaast moet Groot-Brittanië afrekenen met gastland Slovenië, en laten we hopen dat het gastland zich gesteund weet door het thuisvoordeel. Als Oranje dan in ieder geval zelf een grote score neerzet, dan gaat het in ieder geval met een lekker gevoel naar de vrijdag toe.

DE ZUSJES ROJAS

Oranje Dames IJshockey Face-Off

Alhoewel wij natuurlijk kijken naar de prestaties van onze dames, ook een kleine tip om aan Mexicaanse zijde in de gaten te houden. De tweelingzusjes Giovanna en Joanna Rojas zijn uitstekende speelsters, waarbij zeker #12 Joanna gouden handjes heeft.

Al met al hebben we met dat laatste niets te maken, want wij gaan met de ladies voor de gouden plak. Uiteraard kunnen jullie weer VIA DE LIVESTREAM meekijken en onze heldinnen aanmoedigen!

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 Groot-Brittanië 3 3 0 0 0 9 +11
2 Nederland 3 3 0 0 0 9 +10
3 Slovenië 3 1 0 0 2 3 +4
4 Noord-Korea 3 1 0 0 2 3 -4
5 Australië 3 1 0 0 2 3 -7
6 Mexico 3 0 0 0 3 0 -14
Previous 4-on-4: Goaltender Interference, Oranje U18, de Oberliga Playoffs en favorieten in de NHL
Next Trappers wacht een avond om niet te vergEssen in Hannover