Trappers wacht een avond om niet te vergEssen in Hannover


Tilburg Trappers wil graag een reuzestap zetten naar de derde Oberliga finale op een rij. Na de prachtige playoff pot op Stappegoor in game 1, waar alles in zat wat ijshockey zo mooi maakt, wacht vanavond het tweede duel in Hannover bij Scorpions. Er zullen ongetwijfeld weer gezellige fans van Moskitos Essen afreizen naar Hannover, hoogste tijd om zege twee te boeken dus.

Tilburg Trappers Hannover Scorpions Oberliga playoffs Face-Off ijshockey
Foto: Arie Leeuwesteijn

NIET GEK LATEN MAKEN

Van de zes duels die de teams tegen elkaar speelden dit seizoen, won Scorpions er twee van Trappers. En dat was allebei in de eigen ijshal. OK, één maal via shootouts, maar Tilburg zal aan de bak moeten vanavond in de heksenketel van Scorpions. De thuisploeg kwam prima voor de dag, met name goalie Bjorn Linda, toonde zich de klasbak die hij als predikaat opgeplakt kreeg op voorhand. Het is zaak voor de Brabanders om snel zaken te kunnen doen, en dus ook Linda te verschalken.

Ook zal Trappers weg moeten blijven van de strafbank. Afgelopen maandag kreeg captain Ivy van den Heuvel er zelf al drie. De power play van Hannover is een gevaarlijke klant, dus ondertal kan dodelijk zijn. Maar laten we ons niet gek maken op voorhand; Trappers staat er prima voor, de druk ligt bij de Duitsers.

Tilburg Trappers Hannover Scorpions Oberliga playoffs Face-Off ijshockey
Foto: Arie Leeuwesteijn

NORMAAL DOEN HOOR!

Er zullenl weer genoeg provocaties van de tribune rollen, en dat is redelijk normaal te noemen. Een beetje sarcasme of gezond ‘vijandig sfeertje’ is prima. Wat echter niet normaal is, is dat supporters van een ploeg die al uitgeschakeld is meereist met een ander team en vervolgens rotzooi komt trappen in Tilburg. We hebben het hier, hoe kan het ook anders, over de supporters van Moskitos Essen. Het is natuurlijk pijnlijk dat je voor de zoveelste keer op rij gewoon niet mee doet om de prijzen. Snappen wij heel goed.

Maar het zou een prima zaak zijn als de Oberliga zich eens uitspreekt over taferelen zoals die zich tijdens en na het eerste duel op Stappegoor afspeelden. Prima als je als neutrale toeschouwer lekker een potje ijshockey wilt komen kijken, maar dan hebben we wel één boodschap: DOE EFFE LEKKER NORMAAL!

Dat gezegd hebbende, klettert de puck om 20:00 uur op het ijs in de Hus de groot Eisarena. Laten we hopen op net zo’n prachtig duel als het eerste. Dan kunnen we onze vingers weer aflikken. Of opeten van de spanning.

Previous Oranje dames op zoek naar vierde WK zege tegen Mexico
Next Deniz Mollen nieuwe goalie Ahoud Devils