Nederland U18 wint openingswedstrijd op het WK

WK U18 Nederland IJshockey Zagreb Kroatië Face-Off

De eerste wedstrijd van Nederland U18 op het WK in Kroatië stond vanavond op het programma. In een opvallend leeg stadion was China U18 de tegenstander.

Het werd een spannende wedstrijd, waarin Nederland pas 38 seconden voor tijd de aansluiting vond met de Chinezen. De 5-5 van Ninho Hessels betekende overtime. Hierin werd niet gescoord waardoor Jaimy Missler de held van de avond werd. De goalie pakte alle vier de penalty shots van China. In de shootouts scoorde Ties van Soest de eerste met een mooie schijnbeweging. Jay de Ruiter schoot zowat door het net heen met een kiezelhard schot dat dus voldoende was voor de overwinning.

PRIMA START

Binnen 60 tellen nam Nederland al een voorsprong door een goal van Roy Ansems. De voorsprong werd uitgebouwd naar 0-2 door een power play goal van Delaney Hessels.
Wang scoorde de aansluitingstreffer voor China.

TOEN GING HET MIS

In de tweede periode ging het een beetje mis bij Nederland. Na de gelijkmaker door Yu, waren het achtereenvolgens een short handed goal van Hou en een power play goal van Wang die de Chinezen op een 4-2 voorsporng zette. Floris van Elten in minuut 35 bracht Nederland weer bij met de 4-3 door een power play goal.

KLAMME HANDJES

Na 44 minuten was daar de gelijkmaker door Jay de Ruiter. De gelijke stand mocht helaas maar vijf minuutjes duren. Het was Zheng die de Chinezen op 5-4 zette. Gelukkig was het dus Ninho Hessels die (terwijl Nederland zonder keeper speelde) dus de o zo belangrijke gelijkmaker scoorde zodat overtime gehaald werd.

TOCH DE WINST

In de overtime moest Nederland nog bijna twee minuten in de penalty kill, omdat Wouter Sars nog even negen seconden voor tijd een boarding penalty pakte. Hoewel China het meeste overwicht had hield Jaimy Missler stand en was zelfs de grootste kans nog voor Nederland. Die werd echter gestopt door de Chinese goalie Hu, zodat shootouts nodig waren om de winnaar te bepalen.

Zoals vermeld werd Jaimy Missler de grote held van de avond. Winst is winst, en dus een prima start van onze U18 mannen. Morgenavond om acht uur treedt Nederland aan tegen Kroatië.