HIJS Hokij BeNeLeague kampioen na zinderende game 4


HIJS Hokij triple IJshockey BeNe League Face-Off

Game 4. De wedstrijd waarin de beslissing kon vallen voor deze BeNeLeague-finale. En dat merkte je in het stampvolle Thialf! Zowel Unis Flyers Heerenveen als Hijs Hokij Den Haag had veel fans op de been in het Friese ijshockeystadion. Elke aanmoediging van de bezoekende supporters werd beantwoord door de Heerenveense aanhang, en andersom.

Thialf is klaar voor game 4. (Foto: Rowdy van Grieken, Face-Off)

Eerste periode

Beide teams wisten hier kracht uit te putten. Heerenveen was vroeg in het duel al enkele keren kansrijk, maar ook Hijs wist te creëren. Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe meer de puck in de Friese zone te vinden was. Vaak kwam dit doordat Unis Flyers zelf knullig puckverlies leed. Ook gaf keeper Sjoerd Idzenga enkele gevaarlijke rebounds op, maar tot goals leidde dit niet.

Zelfs niet toen Joey Oosterveld ineens alleen voor Idzenga stond. Ondertussen wist Heerenveen zelf er ook meerdere keren gevaarlijk uitkomen en werd Hijs-keeper Fabian Schotel aan het werk gezet. Brent Janssen kon alleen op het Haagse doel af, maar schoot recht op Schotel.

Foto: Rowdy van Grieken, Face-Off

Slechte lijnwissel

In de tweede periode was de sfeer zeker niet minder. En met een goede reden, want het werd een leuke periode waarin het spel op en neer ging. Halverwege de periode had Flyers-aanvoerder Tony Demelinne een dot van een kans op een drie-tegen-twee, maar zijn schot miste kracht en precisie. Toen brak Hijs de ban.

Door een slechte lijnwissel van de Flyers kreeg Raymond van der Schuit een zee van ruimte. Hij haalde uit en liet Idzenga kansloos: 0-1. Unis Flyers leek met stomheid geslagen en daardoor scoorde Hijs-aanvoerder Alan van Bentem binnen twintig seconden de 0-2.

Het vak met de Haagse supporters viert feest (foto: Rowdy van Grieken, Face-Off)

Alles of niets

Voor Unis Flyers was het erop of eronder in de derde periode, en gaf daar vroeg gehoor aan. Hijs nam twee tijdstraffen en Adam Bezak strafte deze vijf-tegen-drie af: 1-2. Thialf geloofde er weer in. De 1-3 van Oliver Pataky, die anderhalve minuut later viel, was daarom een mokerslag voor het thuispubliek. Hijs gooide het daarna achterin dicht en de Flyers kwamen er nog maar zelden doorheen.

Wel waren Demelinne en Ronald Wurm dichtbij op de breakaway, maar het net werd niet gevonden. Een ruime vier minuten voor het einde maakte Alan van Bentem zijn tweede van de avond en met een 1-4 was het definitief gedaan. Een late empty-netter bracht de eindstand op 1-5 en het Haagse feest was compleet. Na het winnen van de Nederlandse beker en de Final Four pakte Hijs Hokij Den Haag ook de titel in de BeNeLeague!

De Flyers feliciteren Hijs Hokij, de nieuwe BeNe League kampioen! (Foto: Rowdy van Grieken, Face-Off)

De interviews

Jeffrey Melissant (HIJS Hokij Den Haag)

Jurryd Smid (HIJS Hokij Den Haag)

Mike Nason (Unis Flyers Heerenveen)

Alan van Bentem (HIJS Hokij Den Haag)

Chris Eimers (HIJS Hokij Den Haag)

Aldo van Aalderen (Unis Flyers Heerenveen)

Previous Nederland U18 wint openingswedstrijd op het WK
Next De spanning neemt toe om de laatste playoff plekken!