De spanning neemt toe om de laatste playoff plekken!


NHL Recaps Face-Off

Maar liefst twaalf wedstrijden deze afgelopen avond en nacht. Ed Versteeve, Sven van der Oost en Cor Machielsen hadden geen last van het uur minder en brengen jullie weer up to date.

Colorado Avalanche – Vegas Golden Knights 2-1 SO

Pure reclame voor het ijshockey! Periode een was nog wat timide vergeleken met de rest van de wedstrijd. Colorado kwam in die periode op 1-0 door Carl Soderberg. In de eerste minuut van de derde periode zette Vegas de gelijkmaker op het bord door Jonathan Marchessault. Beide goalies onderscheidden zich met prachtige saves, waardoor overtime nodig was. Ook daarin bleven Marc-André Fleury en Semyon Varlamov foutloos. In de shootouts werd alleen gescoord door Gabriel Landeskog, zodat de Avs twee waardevolle punten pakten in de strijd om de play-off wild card. (Cor)

San Jose Sharks – Calgary Flames 5-1

De Flames zijn het momentum helemaal kwijt. Met de vijfde nederlaag op rij lijken zij af te haken in de strijd om de playoffs.  Brenden Dillon had een onvervalste Gordie Howe hattrick met een goal, assist en een knokpartij.  Hij scoorde de 1-0, had een assist bij de 5-1 van Evander Kane en knokte in de derde periode met Garnet Hathaway. De overige drie goals voor de Sharks kwamen van Jannik Hansen, Dustin Brown en nog een keer Evander Kane. Voor de Flames pikte Michael Stone een goal mee. (Cor)

Toronto Maple Leafs – Detroit Red Wings 4-3

Een weerzien van oud Detroit coach Mike Babcock met zijn oude ploeg Detroit Red Wings. Zijn Toronto Maple Leafs trokken met 4-3 aan het langste eind, en evenaarden een record. De Leafs boekten hun 45e zege van het seizoen nadat het in periode drie met 3-2 achter kwam. William Nylander en Nazem Kadri zorgde voor vreugde in harten van de Toronto fans – Ed

Montreal Canadiens – Washington Capitals 4-6

Washington Capitals lijkt de strijd om de titel in Metro beslist te hebben. Op bezoek bij het teleurstellend presterende Montreal Canadiens boekte het een 6-4 zege. De winst betekent dat Washington een voorsprong van vijf punten heeft op Pittsburgh, met nog zeven duels te gaan. Nicklas Backstrom leverde vier assists deze avond, waar Tom Wilson en Evgeny Kuznetsov goed waren voor twee treffers – Ed

Ottawa Senators – Carolina Hurricanes 2-5

Een emotioneel moment in Ottawa met de terugkeer van Erik Karlsson in de ploeg. Hij verloor eerder deze week zijn zoontje. De Canes hadden in doelman Cam Ward hun uitblinker van de avond. De goalie noteerde 34 saves. Carolina besliste het duel in de derde periode, waar het drie goals scoorde, en de zege bijschreef. Waar het seizoen voor Ottawa al lang en breed voorbij is, houdt Carolina -summier- zicht op een Wild Card ticket – Ed

Florida Panthers – Arizona Coyotes 4-2

Florida Panthers is nog in de race voor een playoff ticket, en kan geen puntverlies veroorloven. Arizona Coyotes leek daar maling aan te hebben en nam een 2-0 voorsprong via Clayton Keller en Richard Panik. Een prachtige comeback in het slotstuk leverde vier treffers op voor Florida. Vincent Trocheck werd de gevierde man aan Panthers zijde; hij liet twee treffers en een assist optekenen. Florida blijf nog volop in de race – Ed

New Jersey Devils – Tampa Bay Lightning 2-1

De Devils blijven maar winnen. Versloegen zij gisteren nog de kampioenen uit Pittsburgh, vannacht lieten ze de Eastern Conference leiders Tampa Bay struikelen. Keith Kinkaid maakte 35 reddingen. Nico Hischier en Kyle Palmieri zetten de Devils op een 2-0 voorsprong. De aansluitingstreffer kwam van Ondrej Palat, maar Keith Kinkaid liet zich niet meer passeren. (Cor)

New York Islanders – Chicago Blackhawks 1-3

De Islanders hadden een overwinning nodig in het eigen Barclays Center om mee te blijven doen voor een playoff plaats. Tegenstander Chicago leek daar een geschikt slachtoffer voor, aangezien de Blackhawks al vijf wedstrijden op rij hadden verloren. Toch liepen de zaken anders. Brandon Saad en Patrick Kane maakten het verschil aan Chicago zijde en zorgden met hun goals dat de playoffs zo goed als uit zicht zijn voor de Islanders. (Sven)

New York Rangers – Buffalo Sabres 5-1

Een grote overwinning in de eigen Madison Square Garden. Dat is wat de fans van de Rangers verwachtten van de wedstrijd tegen de Sabres. En die verwachting kwam ook uit. De Rangers waren heer en meester op alle fronten. Mika Zibanejad scoorde voor de vijfde wedstrijd op rij, rookie Neal Pionk maakte zijn eerste NHL goal en Jimmy Vesey had een groot aandeel in de overwinning met drie punten. (Sven)

Columbus Blue Jackets – St. Louis Blues 1-2

Een hele belangrijke zege voor de Blues in de uitwedstrijd tegen de Blue Jackets. Met een 2-1 overwinning gaf de ploeg uit St Louis zichzelf een beloning in de vorm van een tweede plaats voor de wildcard plekken voor de playoffs. Alexander Steen en Vladimir Tarasenko maakten de goals voor de Blues. Een goal van Blue Jacket Cam Atkinson veranderde niets meer aan de puntenverdeling. (Sven)

Minnesota Wild – Nashville Predators 4-1

Minnesota deed vannacht goede zaken voor de playoff tickets door de Predators te verslaan. In het eigen Xcel Energy Center was de thuisploeg met 4-1 te sterk voor de bezoekers uit Nashville. Vooral defensief stonden de Wilds als een huis. Ze lieten Nashville maar 20 shots on goal afleveren en haalden op die manier de angel uit het spel bij de tegenpartij. Voor Wilds coach Bruce Boudreau was het zijn 500e overwinning. Hij is de op een na snelste coach die deze mijlpaal bereikte. Hij had er 836 wedstrijden voor nodig. (Sven)

Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 3-2

Binnen 45 seconden lag de puck al achter LA goalie Jonathan Quick via Pontus Aberg met een mooie wrap arround. Connor McDavid zette de 2-0 op het bord. Twintig seconden daarna was het Jake Muzzin die de 2-1 binnen knalde. In de tweede periode was het weer Connor McDavid die met zijn snelheid twee verdedigers eruit schaatste, en ook nog Jonathan Quick voor de tweede keer passeerde. Jeff Carter bracht de marge weer terug naar één goal met de 3-2. De Kings gaven vol gas, bestookten het doel van Cam Talbot veelvuldig, maar hij gaf geen krimp, zodat de Kings duur puntverlies lijden in de strijd om de playoff plekken. (Cor)

Previous HIJS Hokij BeNeLeague kampioen na zinderende game 4
Next MATCH POINT! Tilburg Trappers bij winst op Eisbären Regensburg naar halve finale