WK Selectie Oranje Dames bekend voor Slovenië


Oranje ijshockey dames Face-Off
Foto: Leeuwarden Capitals

Van 31 maart tot en met 6 april spelen de Oranje dames het WK IIA in Slovenië. Bondscoach Joep Franke gaf vandaag zijn selectie vrij, die afreist naar Maribor.

DE SELECTIE

De 22 dames en meiden die het in Slovenië voor Nederland gaan doen zijn:

GOALIES:
Nadia Zijlstra
Lisa Daams
DEFENCE:
Emily Even
Jet Milders
Anne Hardenbol
Britt Wortel
Mandy Flink
Kayleigh Hamers
Michelle Noë
Michelle van Ooijen
FORWARDS:
Savine Wielinga
Maree Dijkema
Nicky Tjin A Ton
Bieke van Nes
Zoë Barbier
Glynis Barton
Julie Zwarthoed
Larissa Haverkorn
Esther de Jong
Anne vd Zande
Hilde Huisman
Isabelle Schollaardt

U18 SUCCES EEN VERVOLG GEVEN

Foto: Ed Versteeve, Face-Off

Na de gouden plak van de U18 meiden in Mexico kunnen de leeuwinnen het succes van de ‘rookies’ een passend vervolg geven. Vorig jaar in Zuid-Korea pakte de ploeg het zilver, achter het gastland. Dat was geen schande, want zoals bekend was Zuid-Korea er alles aan gelegen om het toernooi te winnen in voorbereiding op de afgelopen Winterspelen in PyeongChang.

In de selectie van Franke zien we vijf speelsters terug die in Mexico met de wereldtitel aan de haal gingen. Forwards Isabelle Schollaardt, Esther de Jong, Larissa Haverkorn, Marée Dijkema en verdedigster Michelle van Ooijen trekken straks ook het ‘grote vrouwen’ shirt over de schouders.

TEGENSTANDERS

De tegenstanders van Oranje in Maribor zijn Australië, Mexico, gastland Slovenië, Noord-Korea en Groot-Brittannië. Saillant detail; bij Mexico zullen ongetwijfeld wat speelsters in de ploeg zitten, waar de U18 meiden de finale van wonnen afgelopen maand. Nederland geldt, samen met Slovenië, als favoriet voor het toernooi.

Face-Off zal het toernooi op de voet volgen natuurlijk en verslag doen van de prestaties van onze Oranje kanjers. Succes meiden, pak die wereldtitel!

Previous Wie gaan er naar de play-offs in de NHL?
Next Veel goals in vijf duels, de Devils kleineren de Golden Knights