Veel goals in vijf duels, de Devils kleineren de Golden Knights


NHL Recaps Face-Off

Marko Bok en Cor Machielsen praten jullie weer bij over wat er allemaal gebeurde op het ijs in de NHL.

Toronto Maple Leafs – Dallas Stars 6-5 SO

Dallas liet een duur punt liggen in een wervelende pot hockey tegen de Maple Leafs. Twee snelle goals van Toronto werden beantwoord met twee treffers van Dallas. De Stars namen daarna een 4-2 voorsprong, maar James van Riemsdyk maakte er 4-4 van, hij scoorde daardoor een hattrick. Brett Ritchie leek Dallas dan toch de zege te schenken, maar een paar seconden voor tijd was daar Patrick Marleau met de 5-5. In de shoot-out scoorde alleen Tyler Bozak. Bij Toronto viel goalie Frederik Andersen halverwege uit met een blessure (mb)

New York Rangers – Pittsburgh Penguins 4-3 OT

De Rangers boekten een overtime zege op de Penguins, waar de grote namen niet thuis gaven. Pittsburgh kwam met 2-0 en 3-2 voor, maar kon die score niet over de streep trekken. Mika Zibanejad scoorde de 3-3 en 3-4 en werd first star van de wedstrijd. Pittsburgh blijft tweede in de divisie, de Rangers blijven een kleine kans houden op een wildcard (mb)

Edmonton Oilers – San Jose Sharks 3-4 OT

Het was niet de avond van Leon Draisattl. Bij de 1-1 had hij een foute pass door het midden en in overtime puck verlies waardoor Thomas Hertl de winnende kon binnen tikken. Iedere periode was het 1-1 en de Oilers kwamen iedere keer op voorsprong. In de eerste scoorden Drake Caggiula en Thomas Hertl, in de tweede Oscar Klefbom en Logan Couture. En in de derde waren het Ryan Nugent-Hopkins en Brenden Dillon. (Cor)

Vegas Golden Knights – New Jersey Devils 3-8

Marc-André Fleury had een off day. Het begon met twee tegengoals uit drie schoten, naar drie tegengoals uit zeven schoten en uiteindelijk vier tegengoals uit elf schoten. Hij kon toen gaan zitten en werd vervangen door Maxime Lagace. Veel baat leverde dat niet op want de Devils scoorden er lustig op los. Taylor Hall, Nico Hischier en Michael Grabner hadden ieder een goal en een assist, terwijl Blake Coleman twee goals produceerde. Erik Haula pakte nog twee goals mee voor de Golden Knights. (Cor)

Anaheim Ducks – Vancouver Canucks 3-0

John Gibson noteerde een shutout voor de Ducks met 32 saves. Twee goals van Branden Montour en een van Jason  Chimera zorgen ervoor dat de Ducks op koers blijven voor een kans op een wildcard play-offs spot. (Cor)

Previous WK Selectie Oranje Dames bekend voor Slovenië
Next Ak Bars, Salavat, Traktor en Metallurg naar halve finales Eastern Conference