Canada wint burenruzie, Finland verslaat Rusland


Olympischel Spelen 2018 Pyeongchang 2018 Ijshockey Face-Off

USA – Canada 1-2

Canada won de prestigestrijd van buurvrouw Team USA, ondanks een flink aantal schoten in het voordeel van de Amerikaansen. In de eerste periode was er nog weinig vuurwerk, maar in de tweede periode was het al snel raak, Meghan Agosta scoorde de 0-1, zeven minuten later gevolgd door de 0-2 van Sarah Nurse. Vlak daarna kreeg Team USA een penaltyshot, maar Jocelyne Lamoureux-Davidson miste de kans op 1-2. De 1-2 viel al heel snel in de derde periode, Kendall Coyne maakte de goal, maar daarna waren er nog een paar straffen voor Team USA te noteren, dat daarmee de eigen glazen ingooide (mb)

Rusland – Finland 1-5

Michelle Karvinen scoorde twee powerplay goals voor Finland tegen Rusland en zag Riikka Valila de 3-0 maken. Finland boekte uiteindelijk een simpele 5-1 zege op Rusland. De Finse dames treffen Zweden in de kwartfinale, Rusland neemt het op tegen Zwitserland. Canada en de VS zijn al geplaatst voor de halve finales (mb)

Previous Record voor Nazem Kadri, zeges voor Colorado en Florida
Next Makkelijke zeges Finland, Zweden en Canada