Makkelijke zeges Finland, Zweden en Canada


Olympischel Spelen 2018 Pyeongchang 2018 Ijshockey Face-Off

Ook voor de landen in Groep A en C zijn de Olympische Spelen begonnen. Konden we, net als gisteren, vandaag weer verrassingen noteren? Marko Bok en Richard de Weijze praten je bij.

Finland – Duitsland 5-2

Eeli Tolvanen werd al vooraf in de gaten gehouden en hij liet meteen zien waarom: één goal en drie assists in een 5-2 zege van Finland op Duitsland. De Finnen straften meteen een vroege powerplay af, maar kregen iets later er zelf één om de oren. Na een kwartiertje was het 2-1 voor de sterkere Finnen, waarna er in periode twee werd uitgelopen naar 4-1. De Duitsers maakten er nog 4-2 van, maar de 5-2 van Joonas Kemppainen was het einde van het Duitse verzet (mb)

Zweden – Noorwegen 4-0

Zweden had een makkelijke wedstrijd tegen de Noren, die amper in de buurt van goalie Viktor Fasth kwamen. De Zweedse goals waren van Par Lindholm, Anton Lander, Dennis Everberg en Mikael Wikstrand. Kristian Forsberg van Noorwegen haalde alle nieuwskoppen, door een ongelukkige botsing werd hij met een schaats in zijn gezicht geraakt en verliet hij bloedend het ijs (mb)

Tsjechie – Zuid Korea 2-1

Een lastig potje voor de Tsjechen tegen de hardwerkende Koreanen, die zich op de tribunes gesteund wisten door tien duizend fanatieke Koreaanse fans. De Koreanen namen ook brutaal de leiding door Minho Cho. Via Jan Kovar en Michal Repik stelde Tsjechië orde op zaken: 2-1.

Beste man aan Koreaanse zijde was goalie Matt Dalton. De Canadese Koreaan was voortdurend een sta-in-de-weg en hield de spanning in de wedstrijd. Hoewel de Tsjechen veel meer op goal schoten dan de Koreanen werd het op het laatst nog erg spannend, maar de Tsjechen trokken de winst over de streep en starten het Olympisch toernooi foutlooos.

Zwitserland – Canada 1-5

Na 25 minuten was Canada klaar met het lastige Zwitserland. Ook zonder de NHL sterren waren de Noord-Amerikanen veel beter, waar Wojtek Wolski en Rene Bouque beide twee goals scoorden. Derek Roy gaf drie assists. Voor de Zwitsers scoorde Simon Moser (mb)

 

Previous Canada wint burenruzie, Finland verslaat Rusland
Next Laatste speelweekend BeNe League, Trappers naar Saale Bulls